Шампионката Швьонтек: Кой сега ще каже, че женският тенис е скучен? Вдъхнових се от Рафа

от в 10:25 на 05.05.2024
Калоян Соколов

Вчерашният финал на женската надпревара в Мадрид предложи невероятни тенис емоции и несъмнено се насладихме на най-качествения сблъсък от началото на сезона в WTA Тура. Защитаващата шампионка Арина Сабаленка имаше цели 3 мачбола и изглеждаше, че ще съумее да защити трофея си, но Ига Швьонтек показа защо е номер едно в световната ранглиста и сътвори страхотен обрат, за да завоюва дебютната си титлата в испанската столица, а впоследствие призна, че това е една от най-големите победи в нейната изключитeлно успешна кариера:

"Сега кой ще каже, че женският тенис е скучен? Това е най-интензивният и луд финал, който съм играла някога. Бих казала, че е един от най-тежките ми мачове в цялата ми кариера изобщо и определено победата е още по-специална, защото идва в сблъсък за трофея. Мога единствено да поздравя Арина, защото и двете днес играхме страхотен тенис и дадохме абсолютно всичко от себе си на корта. Изключително горда съм от това, че не загубих концентрацията си през всички тези 3 часа битка и продължих да правя това, което изисквах от себе си на корта.

Истината е, че се сетих за мачовете на Рафа през седмицата и това ми помогна да бъда по-силна психически в третия сет. Не съм говорила с него в скоро време, но усетих, че той също също страдаше от напрежението и стреса на корта, но продължаваше да се бори и записа някои страхотни победи. Това ми даде надежда и ми помогна да преодолея собствените си проблеми от същия характер, за да мога да спечеля този толкова луд мач" - призна щастливата шампионка, която вече може да се похвали с 20 завоювани титли на най-високото ниво в тениса.

Източник: Sportskeeda

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката Швьонтек: Кой сега ще каже, че женският тенис е скучен? Вдъхнових се от Рафа Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | интервюта | любопитно | мадрид | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook