Шампионката Швьонтек: Случващото се е лудост; вече вярвам в себе си повече

от в 12:22 на 21.03.2022
Калоян Соколов

Ига Швьонтек продължава да впечатлява с прогреса си през новия сезон и доказа, че далеч не е просто една клей специалистка, триумфирайки на два последователни турнира от категория WTA 1000, които се провеждат на твърди кортове. Полякинята надви Мария Сакари, която често се оказваше непреодолимо препятствие за нея в миналото и вече гледа смело към върха на ранглистата, а ето какво сподели шампионката в Индиън Уелс след своята победа:

"Това е лудост. Изобщо не съм очаквала да съм на това място, имайки предвид колко добре се представих в предходните надпревари. Не съм подозирала, че мога да задържа най-високото си ниво на игра за такъв дълъг период от време. Все още не мога да осъзная, че ще се превърна във втора ракета на света. Този успех ще ми донесе голяма вяра в моите собствени възможности, а това е много важно за всеки състезател. Положих огромни усилия в работата си през миналия сезон, като някои поражения бяха изключително разочароващи, но най-после вложените усилия се отплащат. Днес вятърът направи условията много тежки и просто се стараех да прехвърлям топката от другата страна на мрежата, защото рисковите изпълнения бяха обречени на неуспех.

Искам да поздравя и Мария Сакари, защото с нея винаги правим страхотни битки на корта и сме на път да създадем едно страхотно съперничество на корта, което вероятно ще продължи с пълна сила през следващите 10 години. Определено ще бъде вълнуващо! Радвам се, че имах възможността да играя пред пълни трибуни и да се насладя заедно с вас на този невероятен турнир. Същевременно трябва да останем обединени и да покажем нашата солидарност към Украйна, както и към случващите се там събития" - завърши нова световна номер 2.

Източник: TennisMajors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката Швьонтек: Случващото се е лудост; вече вярвам в себе си повече Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | индиън уелс | интервюта | мария сакари

Коментари





Следвайте ни в Facebook