Шампионката Швьонтек: Бях почти отпаднала във втория кръг, а сега държа купата в ръцете си

от в 19:00 на 08.06.2024
Калоян Соколов

Ига Швьонтек е абсолютният хегемон на Ролан Гарос в женския тенис. Полякинята беше на само една точка от отпадането в мача си от втория кръг срещу Наоми Осака, но осъществи знаменит обрат и впоследствие не даде абсолютно никакви шансове на своите съпернички, поздравявайки се с трета поредна титла в Париж и общо пета в Големия шлем. Самата световна номер едно видимо беше изключително развълнувана от своя триумф и на няколко пъти трябваше да спира речта си, за да овладее своите емоции, а ето и какво сподели тя по време на церемонията по награждаването:

Поздравления за страхотния турнир, Жасмин! Изключително впечатлена съм от това как играеш през тези две седмици. Мисля, че можеш да постигнеш още много страхотни резултати, особено на клей. Надявам се да имаме още много мачове помежду си във финалните кръгове на турнирите. Поздравления и за твоя екип.

Сега бих искала да благодаря на своя екип и семейство, без които нямаше да бъда тук. Благодаря, че сте зад мен, независимо в каква ситуация се намирам и колко е трудно. Невероятно е да бъда в Париж, обичам това място и с нетърпение чакам да се завърна тук всяка година. Бях почти отпаднала от турнира във втория кръг, а сега държа купата в ръцете си, така че благодаря на публиката за подкрепата и това, че застанахте зад гърба ми. Обичам ви!

Вече постигнах много повече, отколкото някога съм очаквала и отдавна надминах всякакви свои цели. Никога не съм мислела, че ще бъда номер едно и ще печеля титли от Големия шлем. Сега се стремя единствено към това да ставам по-добър играч и мисля, че наистина съм по-добра тенисистка спрямо миналата година. Правя всичко стъпка по стъпка и се наслаждавам на всеки мач и всяка титла. Не искам да ви отегчавам повече, така че още веднъж благодаря за подкрепата и успех във финала на двойки утре, Жасмин!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионката Швьонтек: Бях почти отпаднала във втория кръг, а сега държа купата в ръцете си Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | интервюта | реч | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook