Шампионска форма: Медведев се разправи с първия поставен на пътя си в Ню Йорк

от в 10:29 на 01.09.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев може да пристигна на US Open с три поредни загуби и нито един спечелен мач в подготвителните турнири на твърди кортове, но бившият шампион изглежда точно навреме в топ форма, за да се бори отново за трофея на любимия си US Open.

Петият в света беше безкомпромисен срещу новата млада звезда на световния тенис, а именно италианеца Флавио Коболи, който съвсем наскоро игра на финала във Вашингтон. Медведев се нуждаеше от само 2 часа и 17 минути, за да се наложи над първия поставен на пътя си с крайното 6:3 6:4 6:3, оформяйки 1/8-финален мач с Нуно Борхес, когото надигра на същия етап по време на тазгодишния Аустрелиън Оупън.

22-годишният талант стартира много положително и проби за 2:1 в своя полза, но постепенно по-високоранкираният тенисист го вкара в руслото на дългите разигравания и спечели следващите 4 гейма, за да си осигури един безоблачен успех в откриващата част.

Коболи показа характер в началото на втория сет, измъквайки подаването си от 0:40. Руснакът обаче не се впечатли от това и веднага отново застраши съперниковия начален удар и осъществи брейк. Младокът разгърна мощта на своя форхенд и в осмия гейм имаше 3 поредни шанса да изравни резултата, но сега беше ред на Медведев да се измъкне от тази ситуация и да поведе с 2:0 в отделните сетове.

Аутсайдерът не се предаде и отмъкна сервиса на бившия шампион за началото на третата част, но отново ответната реакция не закъсня. Петият поставен просто не можеше да сбърка топка в следващите минути и загуби само още един гейм до края на двубоя, с което подпечата визата си за четвъртия кръг в Ню Йорк.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионска форма: Медведев се разправи с първия поставен на пътя си в Ню Йорк Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | Обзори | флавио коболи

Коментари





Следвайте ни в Facebook