Шампионска тренировка: Григор вече се готви на кортовете на Уимбълсън заедно с Алкарас (видео)

от в 10:45 на 23.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров вече тренира на кортовете на Уимбълдън (турнирът стартира от 1-ви юли), което не е никаква изненада, имайки предвид, че той участва на турнира в Куинс, който също се провежда в Лондон. Там българинът записа ранно поражение от Себастиан Корда, но показа, че се намира в отлична спортна форма и сега е точното време да изчисти тънките детайли и колебанията, които показа на втори начален удар.

Българинът никога не е крил, че именно Уимбълдън е неговият любим турнир и той тренираша на "свещената трева" още в седмицата след Ролан Гарос, когато пристигна във Великобритания с двамата си треньори Дани Валверду и Джейми Делгадо, а любопитното беше, че тогава проведе спаринг сесия с Арина Сабаленка. Вчера пък световният номер десет имаше възможно най-добрия тренировъчен партньор, а именно действащия шампион Карлос Алкарас, който също напусна рано борбата в Куинс, отстъпвайки на Джак Дрейпър.

Димитров и Алкарас са сред първите, които вече тренират на кортовете на Уимбълдън, имайки предвид, че към момента протичат турнири на 4 различни места, а през другата седмица в ATP Тура ще се проведат ATP 250 състезанияа в Ийстбърн и Майорка, които очевидно не влизат в плановете на първата ни ракета и той ще се съсредоточи изцяло към оптимална подготовка за третата "мейджър" надпревара за годината, където е бивш 1/2-финалист.

Видеото от самото тренировъчно замимание е съвсем кратко и вероятно е от самото му начало, тъй като двамата тенисисти разиграват със средна сила в центъра на корта, а ние можем да се надяваме единствено, че при евентуален сблъсък между настоящия шампион на Ролан Гарос и нашия сънародник на "свещената трева", то ще се стигне до същата положителна развръзка за световния номер 10, както при последните му два сблъсъка с бившия водач в световната ранглиста.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионска тренировка: Григор вече се готви на кортовете на Уимбълсън заедно с Алкарас (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | карлос алкарас | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook