Шампионска заявка: Сабаленка обезличи олимпийската шампионка и е 1/2-финалистка на US Open!

от в 05:56 на 04.09.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка е втората полуфиналистка на US Оупън. В повторение на финала на тазгодишния Аустрелиън Оупън, световната номер 2 обезличи изцяло олимпийската шампионка, Кинуен Женг, надигравайки я с 6:1 6:2 за 1 час и 14 минути игрово време и оформи сблъсък за мястп във финала с Ема Наваро.

Срещата не започна добре за китайката, която беше поставена под огромен натиск от мощните удари на нейната съперничка. Фаворитката натискаше всеки еидн втори сервис на азиатката и заслужено се откъсна откъсна с пробив още в първия сервис гейм на по-нискоранкираната тенисистка. Женг беше изцяло надиграна от дъното на корта и не можеше да разчита на вездесъщия си сервис, като скоро Сабаленка удвои своя аванс и с лекота затвори сета в своя полза.

Наказателната акция на миналогодишната финалистка продължи и във втората част. Световната номер 2 отново реализира брейк на старта, а от своя страна беше безупречна от сервис линията. Олимпийската шампионка се опита да решава нещата максимално бързо в размените от дъното на корта, но това доведе до още повече неточности от нейната ракета. Логично Сабаленка съумя да увеличи преднината си в петия гейм на втората част. Шампионката от Аустрелиън Оупън не се пропука до края и така се класира за своя четвърти пореден полуфинал в Ню Йорк!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионска заявка: Сабаленка обезличи олимпийската шампионка и е 1/2-финалистка на US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | кинуен женг | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook