Шампионски дуел в Бризбейн: Григор ще срещне Мъри в откриващия си мач за сезона (жребий)

от в 01:44 на 30.12.2023
Мартин Петков

Григор Димитров ще се изправи срещу Анди Мъри в откриващия си мач за 2024-та година. Най-добрият български тенисист избра да постави начало на сезона си с участие на АТР 250 турнира в Бризбейн, откъдето има страхотни спомени, свързани с триумфа му през 2017-та, като в търсене на нов подвиг на австралийска земя, то първата ни ракета предстои в идните дни да открие кампанията си в състезанието срещу британеца.

Сблъсъкът между Гришо, който е втори поставен в схемата, и някогашния номер едно пък се явява пряк дуел между двама бивши шампиони в надпреварата, поради което очакванията за зрелищен старт на новата тенис година се покачват значително. Повторението на финала в Бризбейн от 2013-а, когато сър Анди надви нашето момче в спора за отличието, пък се явява 13-и епизод в тяхното съперничество, като 3-кратният носител на "мейджър" трофеи води с 8:4 победи, но за сметка на това при последната им среща, датираща от тазгодишния US Open, Димитров изнесе същински тенис лекция на ветерана и го разгроми в последователни сетове.

При нов успех за българина над Мъри, то родният ни представител ще се класира за втория кръг в турнира, където ще премери сили с един измежду Даниел Алтмайер и квалификант, докато при евентуално продължаване напред към четвъртфиналите навярно ще срещне седмия поставен Томас Мартин Ечевери. В половината от схемата на най-добрия ни тенисист пък още попадна и завръщащият се Рафаел Надал, като Матадора е сред потенциалните съперници на Григор в полуфиналната фаза, в случай че световният номер 14 достигне финалната четворка в Бризбейн.

Пълния жребий за АТР 250 турнира в Бризбейн можете да разгледате тук:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионски дуел в Бризбейн: Григор ще срещне Мъри в откриващия си мач за сезона (жребий) Мартин Петков
Теми:  
atp | анди мъри | бгтенис | бризбейн | григор | григор димитров | димитров | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook