Шампионски завършек: Крейчикова и Синякова вдигнаха титлата от Финалите на WTA

от в 21:44 на 18.11.2021
Владислав Риждов

Барбора Крейчикова и Катерина Синякова завършиха един успешен за тях сезон като тандем с титла. Двете сънароднички триумфираха на WTA Финалите в Гуадалахара, след като победиха на финала Су-Уей Шие и Елизе Мертенс с 6:3 6:4.

Срещата стартира по-добре за фаворитките. Те имаха възможности да излязат рано напред в резултата, но не успяха да се възползват. След като двата тандема си размениха няколко равностойни гейма, дойде ред на Крейчикова и Синякова да нанесат своя удар по съперничките си. Топ поставените реализираха пробив за 4:2 и въпреки че не бяха категорични в неговото затвърждаване, все пак взеха сета на сметката си.

Чехкините пренесоха добрата си игра и във втората част, която започна с ранен брейк за тях. Крейчикова и Синякова бяха безгрешни както от основната линия, така и на мрежата. Шампионките от Ролан Гарос си извоюваха още шансове да увеличат водачеството си, но това не се случи и разликата се запази само от един пробив. До края топ фаворитките не позволиха на Шие и Мертенс да се завърнат в битката за титлата и се поздравиха с трофея, който е под №6 за тях през 2021 година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионски завършек: Крейчикова и Синякова вдигнаха титлата от Финалите на WTA Владислав Риждов
Теми:  
wta finals guadalajara | wta финали | барбора крейчикова | гуадалахара | катерина синякова | обзор | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook