Шампионско представяне: Швьонтек даде само 3 гейма на местна надежда и оформи зрелище с Осака!

от в 16:26 на 27.05.2024
Елеонора Александрова

Трикратната шампионка на Ролан Гарос, Ига Швьонтек, постави безкомпромисно начало на кампанията си на най-успешния си турнир от Големия шлем. Световната номер 1 разгроми представителката на домакините, Леолиа Жанжан с 6:1 6:2 и така оформи сблъсък с бившата номер едно Наоми Осака.

Срещата започна по план за полякинята, която демонстрира превъзходството си над квалификантката. С характерната си агресивна, но и премерена игра, лидерката в световната ранглиста не остави шанс да французойката, която от своя страна играеше твърде пасивно и често трябваше да гледа как ударите на 3-кратната шампионка профучават покрай нея. Така, за по-малко от половин час игра, Швьонтек поведе в резултата с 6:1.

Началото на втората част бе обещаващо за аутсайдерката в двубоя, която показа, че има какво да покаже над доминантката в женския тенис. Световата номер 148 реализира ранен пробив, а при 1:0 бе близо до това да затвърди преднината си, разполагайки с геймбол в този момент. Полякинята обаче не бе готова да бъде в ролята на изоставаща и изравни резултата в геймовете. Това се отрази на играта на двете тенисистки в слезващите минути, като Жанжан ставаше все по-неуверена в разиграванията си, а Швьонтек пое изцяло контрола над срещата и с два поредни пробива, довели до резултата 6:2, утвърди успеха си над местната представителка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионско представяне: Швьонтек даде само 3 гейма на местна надежда и оформи зрелище с Осака! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | леолия жанжан | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook