Шампионско представяне: Медведев измъкна невъзможен първи сет, а накрая завърши с "геврек"

от в 19:41 на 26.03.2024
Елеонора Александрова

Даниил Медведев продължава своята кампания в Маями без загубен сет. След като надви двама от най-опасните играчи в Тура, а именно Мартон Фучович и Камерън Нори, днес той преодоля една от изненадите на турнира, Доминик Кьопфер, със 7:6(5), 6:0.

Германецът започна изненадващо добре двубоя, като в хода на почти целия сет той демонстрира силен сервис и агресивна игра. Това притисна сериозно фаворита и още в третия гейм видяхме една истинска игра на нерви, която в крайна сметка завърши в полза на световния номер 50, повеждайки с пробив. Още в следващото подаване руснакът съумя да изравни резултата. Въпреки това, аутсайдерът в двубоя не бе готов да отстъпи лесно на знаменития си опонент и се стигна до тайбрек. По подобие на самия сет, и в дългия такъв Кьопфер пое контрола, печелейки първите 4 точки. Точно тогава обаче бившият номер 1 демонстрира класата си, печелейки 7 от следващите 8 пункта и по този начин сетът отиде в сметката на московчанина.

Силният край на първата половина на двубоя повлия на резултата и на втората. Макар и германецът да продължаваше да играе на високо ниво, без особени грешки, играта на Медведев се подобри значително, което не остави шанс на опонента му да бъде конкурентен. Така за половин час игра шампионът от US Оупън от преди 2 години успя да "върже геврек" и отново да докаже защо е един от най-успешните играчи на твърди кортове през последните години!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионско представяне: Медведев измъкна невъзможен първи сет, а накрая завърши с "геврек" Елеонора Александрова
Теми:  
даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook