Шампионът Алкарас: Най-хубавата седмица в живота ми; целта е титла от Шлема

от в 10:56 на 09.05.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас постигна невиждан подвиг в Мадрид, побеждавайки последователно Рафаел Надал и Новак Джокович. Това беше първи подобен случай в историята на тениса, когато говорим за надпревара на червени кортове и Карлитос вече определено се превърна от бъдещето на спорта в неговото настояще. Младият шампион не можа да скрие силните емоции, които го завладяха след успех във финала над Александър Зверев и сподели следното пред медиите впоследствие:

"Чувството наистина е невероятно, след като си победил такива играчи. Успях да спечеля срещу двама от най-великите тенисисти в историята, а днес надделях и над Зверев, който е трети в света и през миналата година завоюва титлата. Това е определено е най-хубавата седмица в живота ми досега. Само на 19 години съм, но съм способен да играя поредица от дълги и изтощителни мачове, което е изключително ключово. Чувствам се отлично от физическа гледна точка. Този момент е много емоционален, защото именно тук за пръв път дойдох да наблюдавам тенис на живо и беше изключително вдъхновяващо, когато видях как Рафа вдига трофея. Сега повторих неговото постижение и е трудно да опиша колко съм щастлив.

Не мога да кажа, че се смятам за най-добрия играч в света към момента. Джокович е първи в световната ранглиста, така че той е най-добрият. По-скоро се смятам за тенисист, който сега играе наистина силен тенис на клей. Да, спечелих два големи турнира, само че все още трябва да се доказвам и тепърва ми предстои да утвърдя името си в тенис елита.

От друга страна, то определено вярвам, че съм готов да спечеля титла от Големия Шлем през този сезон. Ще работя усилено, за да изпълня тази цел в хода на 2022-ра, а защо не още на предстоящия Ролан Гарос?" - коментира новият световен номер 6.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Алкарас: Най-хубавата седмица в живота ми; целта е титла от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | александър зверев | интервюта | карлос алкарас | мадрид | новак джокович | Пресконференции | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook