Шампионът Алкарас: Очаквах да бъде по-трудно, но днес изиграх перфектния мач

от в 08:52 на 20.03.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас не остави никакво съмнение в превъзходството си над Даниил Медведев и го надигра с категоричното 6:3 6:2 на финала в Индиън Уелс, за да завоюва своя трети трофей от сериите "Мастърс". Освен това испанецът се завърна под номер едно в световната ранглиста и се превърна в най-младия играч в историята на тениса, който може да се похвали с титлите от т.нар "Слънчев дубъл", а именно Индиън Уелс и Маями, подобрявайки досегашния рекорд на Андре Агаси. Впоследствие самият тийнейджър призна, че не е очаквал да се справи толкова убедително с руснака, който се намираше в серия от 19 поредни победи, но същевременно думите му показват, че е изключително уверен в собствените си възможности и определено има защо да бъде така.

За емоциите след спечелването на турнира:

- Чувството е невероятно да вдигна трофея тук и да се завърна под номер едно в света. Трудно един турнир може да бъде по-перфектен от това. Винаги съм искал да спечеля точно тази титла и това е една сбъдната мечта за мен.

За това какво е подобрил от миналото издание на турнира насам:

- Миналата година загубих на полуфиналите от Надал и честно казано не мисля, че съм се подобрил чак толкова като тенисист оттогава насам, но главната разлика е, че се справям далеч по-добре с напрежението и вече до голяма степен се усещам като опитен състезател, макар че това е едва третата ми пълна година в Тура. В момента просто се наслаждавам на играта си и не мисля толкова много за резултата, което ми помага винаги да оставам спокоен.

За това дали е на 100 процента уверен във всеки един свой удар:

- Нямам никакво съмнение в своите отигравания и вярвам на всеки един удар, който избирам да изпълня. Точно този начин на мислене ми помага да бъда на подобно високо равнище, защото дори да допусна грешка, то това не ме интересува и продължавам да удрям топката с максимална скорост.

За това дали е очаквал толкова лесна победа:

 

- Честно казано очаквах по-труден двубой и беше изненадващо да спечеля с подобен резултат, но днес изиграх перфектния мач. Срещу Даниил трябва да играеш на най-високото си възможно равнище, което най-вече важи в тактически план и аз съумях да го сторя. Може нещата отстрани да изглеждаха лесни за мен, само че не беше точно така. Невероятно е отново да се завърна под номер едно, защото всеки един състезател се стреми към това. Неописуемо е да бъдеш в подреждането пред Новак и всички други страхотни играчи. Вероятно не го показвам с поведението си, но всъщност бях доста нервен преди началото на срещата. Идеята е обаче да покажеш на съперника, че си спокоен и се наслаждаваш на случващото се на корта. Съвсем естествено е да има известно напрежение, ала трябва да знаеш как да се справяш с тази част от играта, ако искаш да си на върха.

За отсъствието на Новак и дали иска отново да играе срещу него:

 

- Разбира се. Новак е един от най-великите някога и трябва да побеждаваш най-добрите, за да бъдеш най-добрия. Много искам отново да се изправим един срещу друг и неговото присъствие липсва в Тура. Надявам се той скоро да се завърне в игра и отново да се изправим един срещу друг.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Алкарас: Очаквах да бъде по-трудно, но днес изиграх перфектния мач Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | индиън уелс | интервюта | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook