Шампионът Борхес: Част от мен искаше Надал да спечели този мач; в момента се рея в облаците

от в 20:04 на 21.07.2024
Калоян Соколов

Нуно Борхес едва ли можеше да си избере по запомнящ се начин, по който да завоюва първата си титла на ниво ATP в своята кариера, след като надигра категорично Рафаел Надал в споря за трофея на надпреварата в шведския град Бощад. Португалецът се присъедини към Роджър Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри, които бяха единствените тенисисти побеждавали Матадора в последователни сетове във финал на червени кортове. Самият Борхес никога не е криел, че именно Рафа е неговият голям тенис идол и се изказа много ласкаво по адрес на "Краля на клея" по време на последвалото награждане и дори призна, че щеше да бъде щастлив и в случай на триумф на неговия опонент.

"Не знам какво да кажа. Мечтая си за този момент от много дълго време насам. В тениса често всичко хубаво се случва, когато най-малко го очакваш. Знам, че всички искахте Рафа да спечели. Част от мен също искаше той да победи, но нещо по-голямо надделя над това. Днес нещата не опираха до това да играя най-добрата си игра, а до това да издържа в най-важните моменти. Не мога да бъда по-доволен от представянето си. В момента съм много емоционален.

Бях изключително нервен преди церемонията, а след речта на Рафа съм още по-нервен. За първи път съм тук и изобщо не съм си представял, че ще играя финал срещу Надал пред препълнени трибуни. Тва е сбъдната мечта. В момента се рея някъде високо в облаците. Поздравления и към Рафа. Знам, че това далеч не е най-добрият негов мач и вече му го казах. Всички се радваме да го видим как се състезава отново. Хората го следват навсякъде и той продължава да е огромно вдъхновение за мнозина из целия свят. Това важи особено за другите играчите, които могат да видят какво е постигнал и да им служи като пример за подражание.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Борхес: Част от мен искаше Надал да спечели този мач; в момента се рея в облаците Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | интервюта | нуно борхес | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook