Шампионът даде заявка за ново злато: Зверев потегли с Париж с 1-часов разгром и 4 загубени гейма

от в 00:13 на 29.07.2024
Елеонора Александрова

Действащият олимпийски шампион, Александър Зверев, започна участието си в Париж с разгромна победа над Жауме Мунар. Германецът взе реванш за загубата си от единствения двубой помежду им и с резултат 6:2 6:2 за 1 час и 2 минути игрово време. продължи към втория кръг на Игрите във френската столица, където ще се изправи срещу един от най-опасните непоставени играчи, в лицето на Томаш Махач.

Още в самото начало аутсайдерът играеше много под нивото си, като не съумяваше да реализира нито един уинър. Това бе достатъчно за Зверев да поеме инициативата в този етап и дори да продължава да демонстрира превъзходството си над испанеца. Така световният номер 4 поведе с два пробива, а при 5:1 той дори имаше сетбол, ала характерният за него силен сервис му помогна да спечели сета в следващия гейм.

Представителят на топ 5 запази високото си ниво на игра и във втората част. Това му позволи да спечели два поредни гейма от подаването на аутсайдера. В следващите минути фаворитът продължи да бъде безкомпромисен и дори той беше на ръба от това да затвори сета на нула, което може да не стана, но победата на Саша беше повече от категорична.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът даде заявка за ново злато: Зверев потегли с Париж с 1-часов разгром и 4 загубени гейма Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook