Шампионът Джокович: Григор, това е най-добрият тенис, който съм те виждал да играеш

от в 19:11 на 05.11.2023
Мартин Петков

Новак Джокович счупи поредния си личен рекорд и доказа, че за него няма лимит в тениса, като сломи Григор Димитров във финала на Мастърса в Париж с крайното 6:4 6:3 и вдигна рекордна седма титла в турнира. Самият трофей пък се явява юбилеен 40-и такъв за сърбина в надпреварите от подобен калибър, като той не скри своите емоции при шампионската си реч, по време на която отдаде заслуженото и на най-добрия ни тенисист:

"Григор, съжалявам за днешния развой на събитията, защото никога не е лесно да загубиш във финал. Искам да те мотивирам да запазиш моментното си равнище и да продължиш напред, понеже в хода на настоящата седмица, а и като цяло последните два месеца, игра най-добрия си тенис, който навярно изобщо някога съм те виждал да играеш в кариерата си. Поздравления също за екипа ти и твоето семейство, винаги за мен е чест да споделям корта с теб, връщайки се назад през годините и всички хубави спомени. Ние сме отдавна тук, но може да минем и за част от следващата генерация, ха-ха. 

Искам да отдам заслуженото и на екипа си, защото те бяха до мен през последните дни, в които бях замесен в много трудни мачове, като ми помагаха на и извън корта в тези моменти, както и при възстановяването и подготовката между отделните двубои. Тези победи колкото са мои, толкова са и ваши." - завърши 24-кратният носител на "мейджър" трофеи в речта си на английски език, преди впоследствие на френски да благодари на организаторите на надпреварата и на децата, грижещи се за топките по време на мачовете.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Джокович: Григор, това е най-добрият тенис, който съм те виждал да играеш Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | мастърс 1000 | новак джокович | париж | шампионска реч

Коментари





Следвайте ни в Facebook