Шампионът Джокович: Прогресирах много; заминавам с добро усещане за Ролан Гарос

от в 00:30 на 16.05.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович имаше труден старт на клей сезона и допусна някои неочаквани поражения. Сърбинът беше принуден да пропусне голяма част от надпреварите през 2022-ра и видимо страдаше кондиционно след завръщането си обратно на корта, ала днес отново го видяхме в пиковото му състояние и Стефанос Циципас нямаше никакъв шанс да спре вдъхновения си опонент, който триумфира за шести път във "Вечния град". Първата ракета на света пък не скри задоволството си от последните си изяви в Тура, коментирайки по следния начин събитията от изминалите седмици:

"Изненадах приятно самия себе си с тениса, който показах в мача. Имах ясен тактически план и знаех какво да правя на корта, но не очаквах да изиграя толкова перфектен първи сет. Впоследствие станах малко по-напрегнат и спокойно можеше да се стигне до трети сет. Няколко точки са достатъчни да обърнат развоя на двубоя, когато става въпрос за турнир от толкова високо ниво и Циципас се завърна обратно в срещата, само че аз съумях да намеря правилните удари в най-точното време, за да достигна до победата.

Доволен съм от представянето си днес, вчера и онзи ден. Това показва как вече съм намерил нужното постоянство в действията си и определено прогресирах много през последните две седмици. Не можех да се надявам на по-перфектна седмица, тъй като не загубих нито един сет в хода на състезанието. Вярвах в процеса, когато стартирах тренировки на червени кортове и здравата работа ми се отплаща.

Започнах да се чувствам добре още от Мастърса в Мадрид насам. Тогава напълно се отървах от физическите проблеми, които ме преследваха в Монте Карло и Белград. Обикновено най-силната ми игра на клей се появява някъде около турнира в Рим и няма нищо по-хубаво от чувството да заминеш за Ролан Гарос, след като си спечелил титла преди това. Ще отида в Париж с висока доза самочувствие и добри усещания за шансовете ми там" - завърши Джокович.

Източник: ATP

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Джокович: Прогресирах много; заминавам с добро усещане за Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | новак джокович | Пресконференции | рим | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook