Шампионът Джокович: Това е един от най-трудните и вълнуващи двубои в цялата ми кариера

от в 08:03 на 21.08.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович сътвори истински тенис подвиг таз нощ, след като надделя над Карлос Алкарас в близо 4-часов финал на Мастърса в Синсинати. Световните номер едно и две ни дариха с най-продължителния сблъсък за титлата на ниво "Мастърс", откакто мачовете се провеждат в 2 от 3 сета, а сърбинът дори трябваше да отразява мачбол и беше на път да получи топлинен удар, но нищо не беше в състояние да го събори и той триумфира със своята рекордна 39-та титла от тази категория състезания. 

Впоследствие самият Джокович призна колко тежко му е било да прекоси финалната линия в срещата и не пропусна да отдаде заслужено на младия си съперник:

"Имам толкова много за казване, а същевременно толкова малко енергия в тялото си. Искам да изкажа уважението си към Карлитос и неговия щаб. Всички вече губим думи, за да опишем това, което правиш на корта. Ти си невероятен човек и шампион. Множество страхотни играчи не съумяват да достигнат подобни висини през цялата си кариера. Наистина е невероятно какво успя да направиш през последните две години.

Момче, та ти никога не се предаваш! Боже Господи! Обичам това в теб, но може да играеш малко по-отпуснато в някои точки. Чувал съм сентенцията, че испанците никога не умират, а и съм го изпитвал на свой гръб.

Случилото се тази нощ е наистина лудост и това е един от най-трудните двубои, които някога съм играл въобще в живота си, абстрахирайки се от това кой е от другата страна на мрежата и каква категория е турнирът. Трудно ми е да опиша събитията, защото сблъсъкът беше наистина невероятен от самото начало до неговия края. И двамата преминахме през множество възходи и падения, невероятни точки, ужасяващи геймове, топлинни удари и завръщания в резултата.

Определено бих казал, че днес бях част от един от най-тежките и вълнуващи мачове в цялата ми кариера. Това са моментите и предизвикателствата, заради които продължавам да работя толкова здраво всеки ден. Никога не съм се съмнявал, че мога да покажа най-добрата си игра, когато дойдат най-важните моменти. Изключително съм развълнуван". - завърши шампионската си реч Ноле.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Джокович: Това е един от най-трудните и вълнуващи двубои в цялата ми кариера Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook