Шампионът е все още в играта: Хуркач срази Карацев и остава непобеден в Маями

от в 22:18 на 28.03.2022
Владислав Риждов

Хуберт Хуркач започна участието си на Мастърса в Маями като действащия шампион от последното издание и направи уверен старт на защитата на титлата си. Днес световният номер 10 премина успешно и втория си тест във Флорида, въпреки че трябваше да се труди доста, но в крайна сметка надделя над Аслан Карацев след 7:5 4:6 6:3 и вече е на една крачка от четвъртфиналите.

Откриващият сет предложи равностоен тенис от страна и на двамата състезатели, но въпреки че те бяха непоколебими от линията за сервис, трябваше да работят доста в своите геймове, за да не допуснат изоставане в резултата. Възможностите пък за пробив бяха мираж и съвсем закономерно бе частта да бъде решена след изиграване на тайбрек. В края обаче осмият в схемата демонстрира добра игра при ретур и постави под напрежение своя съперник. Карацев допусна няколко непредизвикани грешки, сервирайки за 6:6, които нямаше как да поправи и така шампионът от последното издание направи важна стъпка към крайната победа.

Руснакът бързо направи нужните корекции в играта си и още с подновяването на действията пречупи Хуркач, за да потегли уверено във втората част. Въпреки че имаше водачеството на своя страна, Карацев имаше своите моменти на спад в хода на сета, и дори му се наложи да се справя с точки за брейк, но световният номер 32 остана концентриран. След като премина през няколко трудни сервис гейма, до края шампионът от Сидни не остави почти никакви шансове на поляка и скоро изравни общия резултат.

Възходът на Карацев можеше да продължи и в началото на решаващия сет, когато той имаше две възможности за пробив, който можеше да му вдъхне спокойствие в остатъка от мача. Хуркач обаче се мобилизира бързо и още в последвалия гейм наказа руснака, за да вземе лидерството - 3:0. Защитаващият титлата си играч се придвижваше комфортно напред в резултата и по-добрата му игра нито за момент не бе поставяна под съмнение. До края Хуркач загуби само една единствена точка на собствен сервис и съвсем заслужено продължава напред в надпреварата, където очаква победителя от двубоя между Лойд Харис и Йошихито Нишиока.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът е все още в играта: Хуркач срази Карацев и остава непобеден в Маями Владислав Риждов
Теми:  
аслан карацев | атп | маями | обзор | тенис турнир в маями | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook