Шампионът Фонини: Още не мога да осъзная какво съм постигнал

от в 19:34 на 21.04.2019
Калоян Пламенов

Италианецът Фабио Фонини бе на седмото небе след незабравимия триумф в Монте Карло. Той победи на финала Душан Лайович от Сърбия след 6:3, 6:4 и спечели своя първи "Мастърс" трофей в кариерата си.

"Наистина съм много щастлив, наистина. Не мога да кажа нищо веднага след този успех, явно трябва да запазя малко спокойствие. Може би ще си взема душ. Трябва да се отпусна и да помисля за това, което постигнах, защото то е наистина нещо невероятно", обяви Фонини при награждаването си.

"Подготвих се за мача толкова добре, колкото мога и колкото го правя винаги. Знаех, че ще ми бъде адски трудно. Все пак съм радостен, че излязох краен победител. Постигнатото е просто невероятно".

Неговият противник Душан Лайович също имаше приятни емоции, макар че загуби, тъй като това бе първи негов "Мастърс" финал.

"Това бе първият ми подобен финал, така че преживяването беше невероятно. Изобщо не беше лесно да се играе, имаше адски много вятър. Фонини обаче е човек, който знае много добре как да играе в такива условия. Има много здрави ръце".

"Движи се много добре по корта и го поздравявам, заслужи си напълно победата. Той беше много стабилен на корта. Опитах се да дам всичко от себе си, но просто понякога играта ми не се получава".

"Имаше натиск, тъй като все пак това бе финал. Противникът ми обаче е изключително добър играч и в крайна сметка му честитя успеха", завърши Лайович.

Фонини спечли 1000 точки за ATP ранглистата и ще получи 958055 евро от наградния фонд, докато неговият противник ще спечели 600 точки и 484950 евро от наградния фонд.


Ето как да гледаме БЕЗПЛАТНО тенис на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Фонини: Още не мога да осъзная какво съм постигнал Калоян Пламенов
Теми:  
душан лайович | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монте карло | фабио фонини

Коментари

Следвайте ни в Facebook