Шампионът Иснър отново е на финал в Маями, на победа е от защита на титлата си

от в 21:01 на 29.03.2019
Калоян Пламенов

Джон Иснър спря устрема на сензацията от квалификациите Феликс Оже-Алиасим и се класира за финала на турнира в Маями и е само на победа от защита на титлата си, която спечели през изминалата 2018 година.

Америкенецът стигна до успеха след 7:6(3), 7:6(4) и по този начин затвърди впечатленията, че се намира в страхотна форма и сервисът му работи повече от добре, и е най-опасното му оръжие, както винаги е било до момента.

Това бе първи мач между двамата и първи успех за янкито, а на финала той ще се изправи срещу победителя от срещата между Роджър Федерер и Денис Шаповалов, които играят във втория 1/2-финален двубой при мъжете и това ще бъде също първи мач между тях.

В първия сет Големия Джон имаше доста трудности, за да стигне до успеха в него. Той отрази три точки за пробив в петия гейм, а в седмия гейм бе пробит изключително шокиращо на нула, което не му се е случвало от доста време насам.

Все пак янкито успя да върне пробива в десетия гейм, а в тайбрека даде едва три точки на младия си опонент. Двамата си размениха по два минипробива в първите четири точки, а Иснър стигна до ключов минипробив за 4:3 точки и достигна и до нов такъв при последната десета точка. 

Вторият сет се разви до голяма степен по подобие на първия. Канадецът проби в шестия гейм и след това затвърди пробива, за да увеличи аванса си на 5:2 гейма. Иснър обаче в последния момент върна пробива и след това изравни геймовете на 5:5. 

В крайна сметка се стигна до тайбрек в който янкито отново бе по-съобразителен след 7:4 точки в своя полза и така спечели самата среща. 


Форум - Дискусия на живо



Оцени тази статия:
Шампионът Иснър отново е на финал в Маями, на победа е от защита на титлата си Калоян Пламенов
Теми:  
джон иснър | тенис турнир в маями | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook