Шампионът Кирьос: Доскоро бях на много тъмни места; това е невероятна трансформация

от в 14:02 на 08.08.2022
Калоян Соколов

Вчерашният ден определено ще остане завинаги в съзнанието на Ник Кирьос, който спечели първата си титла на сингъл от три години насам, триумфирайки на ATP 500 надпреварата във Вашингтон, а впоследствие заедно с Джак Сок достигна и до трофея при тандемите. Така австралиецът се превърна в първия човек с подобно постижение в 53-годишната история на състезанието. Кирьос не скри задоволството си от поредния си отличен резултат в хода на 2022-ра и се върна към трудностите си през миналия сезон, когато изпадна от топ 100 и това по какъв начин е съумял отново да се върне на верния път и най-после да разгърне пълния си тенис потенциал:

"Това е много емоционален момент за мен. Става въпрос за невероятна трансформация, когато се замисля къде се намирах през миналата година и какви успехи постигам сега. Днес излязох на корта със страхотна енергия, знаейки как опитът е изцяло на моя страна. Обичам този корт, изиграл съм някои страхотни мачове на него и съм наистина щастлив със самия себе си.

Доскоро бях на много тъмни места, така че е невероятно да обърна нещата в моя полза и много хора ми помогнаха да изляза от тази емоционална дупка. Самият аз обаче показах сериозна сила, за да премина през всички тези трудности и отново да имам възможност да печеля подобни турнири.

В момента се чувствам далеч по-зрял. С възрастта осъзнаваш, че не бива да приемаш нищо за даденост, защото не знам за какъв период още тялото ми ще бъде способно да издържа на натоварванията. Сега имам и човек до себе си, с когото виждам общо бъдеще и се опитвам да го правя щастлив с победите си, което прави мотивацията ми далеч по-сериозна отпреди.

Не ме интересува какво казват хората за моя тенис. Имам предвид коментарите, че съм неуважителен към спорта и всички подобни. Знам, че просто се опитвам да правя нещата по собствен начин. Важното е, че вдъхновявам милиони хора и го правя заради тях" - завърши новият шампион във Вашингтон.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Кирьос: Доскоро бях на много тъмни места; това е невероятна трансформация Калоян Соколов
Теми:  
atp | вашингтон | интервюта | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook