Шампионът Медведев: В края страдах от нерви и крампи, но сега чувството е невероятно

от в 11:00 на 13.09.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев показа на всички тенис експерти, че всички състезатели ще се съобразяват с него през следващите години и титлата му на Откритото първенство на САЩ е една сериозна заявка за бъдещите надпревари, в които руснакът вече определено ще има нужното самочувствие и опит, за да надиграе всеки един съперник. Самият световен номер две определено не се слави с особена експресивност, само че този път си позволи да даде път на емоциите си, а ето какво разказа той за настроенията, които са го обземали по време на решаващия сблъсък:

"Трудно е да обясня случилото се. Истината е, че Новак беше далеч от най-доброто си ниво в днешния мач. Започнах да крампирам сериозно в последния гейм и си помислих, че ще имам сериозни проблеми да спечеля, ако бъда пробит. Чувствам се невероятно щастлив, защото вече имах две загуби в подобни финали срещу най-добрите. Изпитвах известен страх от срещата с Джокович, тъй като психиката ми щеше да бъде разбита, ако ме размажеше още веднъж и победата е наистина много ценна за мен.

Срещу повечето играчи ти трябва един определен игрови план, докато с Новак са нужни поне 15. Всеки път двубоите ни са били коренно различни, а нервите бяха завладели и двама ни. Определено нивото ни можеше да бъде значително по-високо, но сервирането ми беше почти перфектно, което ми носи задоволство. Харесвам стила си, който е да не показвам прекалено много емоции. Това всъщност ми помага на корта, имайки предвид колко негативни реакции ще възпроизведа в случай, че сваля тази своеобразна маска" - завърши първенецът на US Open.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Медведев: В края страдах от нерви и крампи, но сега чувството е невероятно Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook