Шампионът от ИУ отново впечатли: Фриц пречупи Томи Пол в американското дерби

от в 00:48 на 29.03.2022
Калоян Соколов

Тейлър Фриц извърши истински подвиг на надпреварата в Индиън Уелс, превръщайки се в първия американски шампион от 2001-а насам, когато Андре Агаси постига същия подвиг. Световният номер 13 имаше известни боли в областта на глезена, но излезе на корта и съумя да прекъсне серията на Рафаел Надал от 20 поредни победи през сезона. Фриц обаче далеч нямаше намерение да спира дотук и пренесе силните си изяви в Маями, където днес постигна успех над сънародника си Томи Пол и си осигури осминафинален сблъсък срещу сърбина Миомир Кецманович - 7:6(2) 6:4.

Срещата започна с надмощие за непоставения състезател, само че фаворитът веднага се съвзе и осъществи серия от три поредни спечелени гейма, за да поведе в резултата. Оттам насетне се насладихме на висококачествен тенис, но никой измежду сънародниците не намери начин да вземе решителна преднина, което доведе до изиграването на тайбрек. Там 11-ият в схемата впечатли с няколко мълниеносни бекхенда по правата и напълно си заслужи спечелването на откриващата част.

По-високоранкираният тенисист продължи възхода си, като веднага реализира брейк за началото на втория сет и вече виждахме максимална агресия от негова страна. Пол се опитваше да контрира при всеки удобен момент, ала постоянно беше поставян в догонваща позиция и не получи реален шанс да се върне в мача, отстъпвайки пред вдъхновения си близък приятел.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът от ИУ отново впечатли: Фриц пречупи Томи Пол в американското дерби Калоян Соколов
Теми:  
atp | маями | миомир кецманович | Обзори | тейлър фриц | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook