Шампионът от миналата седмица е аут: Квалификант спря местен любимец в Буенос Айрес

от в 04:06 на 15.02.2023
Мартин Петков

Себастиан Баез през миналата седмица на домашната му надпревара в Кордоба постигна наглед невъзможното, след като спечели дори само един двубой. Аржентинецът към него момент се намираше в серия от 17 поражения в последните си 18 срещи, но въпреки това, стъпването отново върху любимия му клей в родината му му вдъхна нови сили и той извървя целия път до титлата от състезанието, явяваща се общо втора на ниво АТР в неговата кариера.

В ранните часове на днешния ден пък световният номер 36 трябваше да открие кампанията си на друг местен турнир - този в Буенос Айрес, където макар и да водеше убедително, сервирайки за победата, то Душан Лайович, който е бивш финалист от Мастърса в Монте Карло, остана докрай вдъхновен на корта и постигна пълен обрат над 170-сантиметровия аржентинец - 3:6 7:6(5) 6:3. По този начин сърбинът се класира за втория кръг на надпреварата, където в сблъсък между квалификанти ще срещне Камило Уго Карабели.

Началото на двубоя беше белязано от поредица от пробиви, от която двамата специалисти на землена настилка излязоха при равенството, но впоследствие Баез продължи да е определящата сила на корта и отмъкна сервиса на световния номер 90 още веднъж, за да запише откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част събитията бяха сходни и шампионът от Кордоба излезе напред в резултата с аванс от брейк, предвкусвайки победата. До такава обаче далеч не се стигна толкова лесно, след като аржентинецът се пропука сериозно, когато сервираше за крайния успех, а в последвалия тайбрек поведе с 4:1 точки, преди оттам насетне Лайович поеме изцяло инициативата, като той смълча трибуните и изпрати мача в решителен трети сет.

В него разочарованието взе връх над световния номер 36, докато сърбинът на практика живееше своя "втори живот" в двубоя и вдъхновен от постигнатото минути по-рано на корта потегли мечтано с два пробива в актива си. Местният любимец опита да се бори и редуцира частично пасива си, ала това по никакъв начин не се оказа ключов момент за крайния изход на срещата и квалификантът изхвърли шампиона от Кордоба още на старта в Буенос Айрес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът от миналата седмица е аут: Квалификант спря местен любимец в Буенос Айрес Мартин Петков
Теми:  
atp | буенос айрес | душан лайович | себастиан баез

Коментари





Следвайте ни в Facebook