Шампионът от миналата седмица е следващият опонент на Григор Димитров в Синсинати!

от в 22:20 на 18.08.2021
Мирела Николова

Световният №2 Даниил Медведев пренесе феноменалната си игра от Мастърса в Канада на турнира от същия ранг в Снисинати и удължи победната си серия, постигайки шеста поредна победа. Днес руснакът не срещна каквито и да било затруднения срещу представителя на домакините Макензи Макдоналд и затвори двубоя в своя полза след рутинен двусетов успех с 6:2 6:2.

По този начин шампионът от миналата седмица се превърна в следващия опонент на първата ни ракета Григор Димитров, който през настоящата седмица показва впечатляваща игра, помогнала му да надделее над Роберто Баутиста Агут и Александър Бублик по пътя си към осминафиналната фаза на надпреварата. Предстоящият мач ще бъде сблъсък между двама бивши шампиони на турнира, като към този момент предимството в преките им двубои е на страната на Медведев, който е триумфирал два пъти в техните три изиграни срещи досега.

Топ поставеният постави страхотно начало на днешния си мач, след като успя да реализира 2 пробива в откриващия сет и да се откъсне напред в резултата със солидна преднина от 5:1. Той налагаше изключително високо темпо на игра, което се оказваше недостижимо за американеца, допускащ грешка след грешка. Въпреки че в самия край на частта МакДоналд показа признаци на събуждане, достигайки до 3 поредни брейкбола, той не съумя да ги материализира и представителят на Русия се намираше на една крачка от място в третия кръг.

Доминацията на Медведеве продължи и във втория сет, когато, без да му се налага да прави нещо особено, руснакът осъществи два брейка и поведе с 4:0. Последва слаб сервис гейм за втория в света, което позволи на по-нискоранкирания играч да върне един от пробивите, ала веднага след това самият той отново допусна да инкасира брейк. Сервирайки за крайния успех, топ поставеният бе достатъчно категоричен и след по-малко от час престой на корта оформи осминафинален сблъсък с най-добрия ни тенисист.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът от миналата седмица е следващият опонент на Григор Димитров в Синсинати! Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | даниил медведев | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook