Шампионът от миналата седмица с пореден успех; Иснър съкруши надеждите на домакините

от в 16:26 на 25.05.2022
Мартин Петков

Камерън Нори се чувства отлично на клей кортовете във Франция, след като триуфмира в Лион преди броени дни, а впоследствие преодоля първи кръг на Ролан Гарос. Победата отреди на британеца през днешния ден в мач от втори кръг на турнира да срещне преминалия квалификациите Джейсън Кублер, за да може след битка продължила 2 часа и 31 минути да стигне до успеха с 6:3 6:4 6:3. В идната фаза за световния номер 11 предстои да се изправи срещу Карен Хачанов.

В началото на мача се създаде убеждението, че квалификантът може да поднесе изненадата, но за негово съжаление пропиля два брейкбола и впоследствие беше пробит. Британецът остана верен на тактическия си план, като безпроблемно затвори откриващия сет в своя полза.

Втората част стартира с ранен пробив на световния номер 11, който имаше възможност и за втори такъв, но Кублер демонстрира здрави нерви, запазвайки подаването си в над 10-минутен гейм, като дори моментално възстанови паритета чрез брейк. Нори все пак не се повлия от факта, че изпусна предимството си, продължи да тормози сервиса на австралиеца и стигна до нов пробив, който в този случай бе решаващ, за да увеличи преднината си в общия резултат.

Световният номер 160 даде видно да се разбере, че не се е предал и оползотвори шанса си за пробив в началните минути на третата част. Британецът от своя страна за пореден път запази завидно хладнокръвие, като не просто редуцира изоставането си, а спечели шест последователни гейма, за да триумфира по пътя към следващата фаза на турнира.

По-рано днес в един от двубоите даващи начало на програмата, на корт ,,Симон-Матьо" излязоха Джон Иснър и участващия с ,,уайлд кард" Грегоа Барер. Гигантът имаше тежката задача за втори последователен мач да срещне местен представител, ала по никакъв начин се повлия от това, като изнесе нова лекция на тема начален удар и в добавка регистрира 51 уинъра, за да се поздрави с победата след 6:4 6:4 3:6 7:6(5). В трети кръг за американеца предстои да срещне победителя измежду сънародника си Тейлър Фриц и квалификанта Бернабе Запата Мирайес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът от миналата седмица с пореден успех; Иснър съкруши надеждите на домакините Мартин Петков
Теми:  
atp | грегоар барер | джейсън кублер | джон иснър | камерън нори | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook