Шампионът от Монпелие е аут: Мъри показа отличен тенис и се справи с Бублик!

от в 22:41 на 09.02.2022
Владислав Риждов

Анди Мъри се завърна обратно на победния път. Шампионът от 2009 година в Ротердам откри тазгодишното си участие в турнира с победа над Александър Бублик в последователни сетове - 7:6(6) 6:4, и очаква Феликс Оже-Алиасим в следващия кръг. Мъри показа по-голямо желание за победа и се бори докрай, което бе в основата на днешния му успех срещу непредвим съперник в лицето на 24-годишния казахстанец.

Двамата демонстрираха тенис от високо ниво в хода на откриващата част и запазиха интригата почти до самия ѝ край. Въпреки че точките за пробив не липсваха и за двамата в началото на мача, сервиращите излизаха победители в сервис геймовете си. Първо Мъри тества съперника си, а впоследствие той на свой ред трябваше да се справя с напрегнатата ситуация. След поредица от оспорвани геймове, Мъри и Бублик се отличиха с подавания на нула, преди най-новият шампион в Тура да достигне до чудесен шанс да отмъкне сета.

Сервирайки за това да поведе в отделните части, Бублик изигра най-слабия си сервис гейм в хода на срещата и така закономерно се стигна до тайбрек. Той също не разочарова зрителите в Ахой Арена. Мъри за отрицателно време си извоюва преднина от 4:1, но Бублик се пребори и намали пасива си до само една точка. 31-ят в света дори отрази сетбол, но в края шотландецът демонстрира по-голям хъс за успех и така се доближи много близо до ценна победа.

През втората част двамата демонстрираха равностоен тенис, а на Бублик му се наложи рано да се изправи пред опасността от загуба на своето подаване, но се справи. Все пак този момент изглеждаше неизбежен и стана факт, когато вдъхновеният Мъри се възползва отлично от срив в играта на шампиона от Монпелие, повеждайки с 4:3. Участващият посредством покана от организаторите затвърди категорично водачеството си, а до края не станахме свидетели на нищо запомнящо се от страна на Бублик, преди Мъри да подпечата една от най-добрите си победи от доста време насам.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът от Монпелие е аут: Мъри показа отличен тенис и се справи с Бублик! Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp rotterdam | александър бублик | анди мъри | атп | обзор | ротердам | тенис турнир в ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook