Шампионът отново оцеля: Нори сложи край на приказката за Бруксби в Калифорния

от в 06:07 на 17.03.2022
Диана Андреева

Миналогодишният шампион Камерън Нори продължава уверено към защитата на титлата си в Индиън Уелс. Световният номер 12 разочарова феновете по трибуните с двусетовия си успех над младата надежда на домакините - Дженсън Бруксби. Повече от 90 минути бяха нужни на британеца, за да може след 6:2 6:4 да си осигури среща с друг представител на следващото поколение в АТР Тура, а именно Карлос Алкарас. 

Откриващият сет премина под пълната диктовка на Нори, който намери ритъма в играта си още от самото начало. Защитаващият шампион доминираше разиграванията от основната линия, като нерядко търсеше пътя напред към мрежата, където беше безпогрешен. Бруксби изостана с два пробива и 0:4 гейма, минути след началото на срещата, а не след дълго частта намери своя край.

Последвалият сет започна с труден период за Нори, по време на който той не успяваше да смогне на високото темпо на игра и допусна пасив от 0:3. Макар тенисът на Бруксби да впечатляваше, защитаващият шампион отново повиши сериозно равнището си и успя да изравни резултата. Миналогодишният шампион опитваше да диктува темпото на разиграванията, но опонентът му умело парираше неговите атаки и това водеше до продължителни размени от основната линия, които преобладаваха в последвалите геймове.

В решаващите минути обаче опитът надделя и по-високоранкираният играч успя да пробие за 5:4, за да може без никакви колебания още в следващия гейм да сложи окончателно точка на двубоя и да се класира за 1/4-финалната фаза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът отново оцеля: Нори сложи край на приказката за Бруксби в Калифорния Диана Андреева
Теми:  
atp | дженсън бруксби | индиън уелс | камерън нори | Обзори | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook