Шампионът оцеля на старта: Зверев започна защитата на трофея си в Мадрид с обрат

от в 17:17 на 04.05.2022
Владислав Риждов

Александър Зверев започна по успешен начин защитата на титлата си от Мастърса в Мадрид. Само няколко дни, след като бе надигран от 18-годишния Холгер Руне на турнира в Мюнхен, действащият шампион се завърне в испанската столица с победа. Днес Саша също изпитваше известни трудности в хода на мача, но надделя над Марин Чилич с крайното 4:6 6:4 6:4.

Двамата записаха по един бърз сервис гейм в началото, преди Чилич на свой ред да получи възможност да се откъсне напред в резултата. Зверев обаче не трепна и измъкна подаването си, а още в ответния гейм проби хърватина, повеждайки с 3:2. Действащият шампион в испанската столица затвърди уверено водещата си позиция и не спираше да създава проблеми на своя опонент. Саша можеше много бързо да предреши съдбата на откриващата част, но световният номер 24 издържа теста, и се доближи максимално до германеца. Чилич продължи да показва вдъхновена игра и напълно закономерно възстанови равенството - 4:4, а впоследствие дори направи пълен обрат, доближавайки се само на гейм от успеха в частта. Въпреки че до момента 3-ят в света се справяше добре от линията за сервис, Зверев изпита колебания и бившият №4 достигна до сетбол след поразяващ уинър от бекхенд по диагонала, преди окончателно да седне на стола за почивка като победител в сета.

След подновяването на играта фаворитът в срещата отговори подобаващо на предизвикателството, пред което бе изправен. Зверев успя бързо да се мобилизира и още рано в частта имаше предимство пред опонента си - 3:1. Вторият в схемата продължи значително безпроблемно да поддържа лидерството си, но проблемите отново застигнаха германеца. В края той бе на път да изгуби аванса си с типична за себе си двойна грешка, но успя да се справи, а след това измъкна още един труден гейм, за да изравни общия резултат.

Постепенно с настъпването на решителния сет Зверев все повече започваше да намира ритъма си на корта и това бързо го постави в комфортна позиция. Световният номер 3 проби Чилич още в дебютното му подаване, което вдъхна допълнително самочувствие в изявите му. Началният удар заработи отлично за Саша, който не загуби нито точка в следващите си три сервис гейма, правейки задачата за хърватина доста сложна. Чилич все пак се придържаше близко в резултата и също демонстрира добро равнище на тенис, но не успя да затрудни с нищо младия си съперник и така шампионът от 2021-ва стартира тазгодишната си кампания в испанската столица успешно.



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът оцеля на старта: Зверев започна защитата на трофея си в Мадрид с обрат Владислав Риждов
Теми:  
александър зверев | атп | марин чилич | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook