Шампионът Руне: Сърцето ми се беше качило до мозъка; нереално е, че съм в топ 10

от в 20:45 на 06.11.2022
Калоян Соколов

Холгер Руне постигна немислимото, побеждавайки цели петима представители на топ 10 в хода на настоящата седмица и така триумфира със своята дебютна Мастърс титла. Тийнейджърът изоставаше с пробив в решителния сет срещу защитаващия шампион Новак Джокович, но показа невероятни психологическа устойчивост и се превърна в най-младия носител на отличието от Мастърса в Париж за последните 36 години, като единствено Борис Бекер може да се похвали със същото постижение на толкова ранна възраст. Така Руне от утре ще се нареди за пръв път сред първите 10 на света, само че изглежда младокът има далеч по-големи цели, съдейки по изказаното от него след този паметен миг в живота му:

"Титлата означава всичко за мен и е невероятен начин да завърши тази толкова специална седмица. Беше чест да споделя корта с Новак, който е сред най-любимите ми играчи и от дете наблюдавам неговите мачове. Чувствам се превъзходно в момента. Не съм бил толкова щастлив в целия си живот. Ако някой ми беше казал преди четири седмици, че ще завърша сезона в топ 10, то нямаше да му повярвам. Сега обаче това вече е факт и съм много доволен от себе си.

Истината е, че нервите изцяло взеха връх над мен, когато трябваше да сервирам за мача. Това досега несъмнено е най-стресиращият гейм в кариерата ми. Сърцето ми почти се беше качило на нивото на мозъка. Вече бях обзет от мисли за тайбрека и съм горд от това как се справих със ситуацията. Днес изпълних една малка своя мечта, само че тепърва имам да преследвам по-големи такива. Насладих се изключително много на прекараното си време тук и нямам търпение да се завърна догодина.

Що се отнася до ATP финалите в Торино, то със сигурност ще се възползвам да отида там в ролята си на първа резерва и следователно ще се оттегля от NextGen надпреварата през следващата седмица. Приел съм, че годината за мен е приключила и честно казано, не искам да излизам на корта, защото това би се случило единствено, при положение че някой от другите тенисисти се контузи, а не пожелавам това на абсолютно никого. Все пак ще бъде невероятен опит да присъствам там и безспорно би било страхотно изживяване, ако получа шанс да изиграя поне един мач" - завърши новият носител на трофея в "Берси".

Източник: ATP

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Руне: Сърцето ми се беше качило до мозъка; нереално е, че съм в топ 10 Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | париж мастърс | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook