Шампионът се завърна с успех: Гофен сътвори обрат и потегли с победа в Монпелие

от в 22:44 на 31.01.2022
Диана Андреева

Давид Гофен бе забравил да подаде заявка за участие в провеждащия се през настоящата седмица турнир в Монпелие, но благодарение на специална покана от организаторите белгиецът все пак получи възможност да защити титлата си на френска територия от 2021-а. Днес белгиецът се завърна на победния път на Open Sud de France, след като навакса пасив от сет и 0:3 срещу местния любимец Бенджамин Бонзи, за да се поздрави с крайния успех, настъпил при 2:6 7:5 6:1. 

Представителят на домакините взе инициативата на своя страна още в началните минути, като Бонзи излезе напред с ранен брейк и аванс от 3:0. Впоследствие Гофен вдигна нивото си, но непредизвиканите грешки взеха връх в представянето му и той така и не намерили сили да навакса допуснатия ранен пасив, преди Бонзи да затвори категорично първата част. 

В началните минути на втория сет разиграванията бяха изцяло по вкуса на Бонзи, който налагаше своето темпо на игра и така успяваше често да постави под напрежение противниковото подаване. От своя страна, Гофен продължаваше да допуска множество непредизвикани грешки и на бърза ръка местният представител отново си осигури солидно предимство - 3:0, а развоят на двубоя изглеждаше предопределен. 

Изведнъж обаче играта на Бонзи претърпя спад, което доведе до инкасирането на рибрейк и възможност за Гофен да възвърне паритета в резултата, от която белгиецът дори за момент не се поколеба да се възползва. В заключителните минути от сета Давид бе напълно безкомпромисен и за втори път измъкна подаването на противника, като така затвори в своя полза сета, запазвайки надеждата си за успех жива. 

След почивката Гофен стабилизира значително играта си и все по-често го виждахме в офанзивна позиция. Това му помогна да реализира два брейка и да поведе с 5:1, а оттам насетне до изненади не се стигна. Давид вече трудно можеше да бъде спрян, а Бонзи се чувстваше напълно безпомощен на корта. Изцяло оставил първоначалната си доминация в миналото, представителят на домакините позволи на Гофен не след дълго да напусне корта в ролята на победител и допусна да бъде надигран в този почти двучасов двубой.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът се завърна с успех: Гофен сътвори обрат и потегли с победа в Монпелие Диана Андреева
Теми:  
atp | атп монпелие | бенжамен бонзи | гофен | давид гофен | тенис турнир в монпелие

Коментари





Следвайте ни в Facebook