Шампионът Синер: Само близките ми знаят през какво преминах; тази титла е с добавена стойност

от в 01:32 на 09.09.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер е новият шампион на US Оупън. Италианецът бе безкомпромисен във финала на турнира и с крайното 6:3 6:4 7:5 победи местния представител Тейлър Фриц, за да се поздрави с втората си "мейджър" титла за сезона и да затвърди моментната си доминация в ATP Тура, а ето какво слподели щастливият шампион по време на шампионската си реч.

Ти спечели дебютната си титла на US Оупън и се превърна в първия първия италианец, който постига това. Какво означава това за теб, Яник?

- Привет на всички! Първо искам да поздравя Тейлър. Много добре знам какво означава това за него - голямото напрежение, на което беше поставен. Убеден съм, че ще играе на още много такива финали и че ще има своите шансове да спечели. 

Колкото до мен, тази титла е с добавена стойност. Последните седмици не бяха никак лесни за мен. Ако не беше подкрепата на най-близките ми хора, не знаех как ще се справя. Обичам тениса, положил съм много труд и усилия, за да бъда на това място тук и сега. Само най-близките ми знаят през какво минах тези няколко месеца. Опттвах да се наслаждавам на играта, но това дълго време не беше така и съм щастлив, че най-после съм отново себе си.

Искам да посветя този успех на леля ми, която не се намира в добро здравословно състояние. Радвам се, че мога да споделя тези прекрасни моменти с останалите си близки, на които пожелавам най-вече здраве.

Ти каза, че нямаш големи очаквания към себе си в този турнир. Как се справи с това в крайна сметка да обърнеш нещата в своя полза?

- Мисля, че се справих добре (смее се). Както казах и преди, поставихме си по-краткосрочни цели с отбора, гледахме ден за ден и мач за мач, като постепенно започвах да вярвам, че мога да стигна далеч.

Знаете, че в тениса менталната настройка е много важна - не можеш да печелиш, ако нямаш правилната настройка. Знаех, че много хора ме гледат, както тук, така и у дома и не исках да ги разочаровам.

Пълнеше стадиона през тези две седмици. Приключваш годината с две титли от Големия шлем. Ти си едва четвъртият мъж през последните 50 години, който успява да спечели първите си 2 "мейджър" титли в една година. Как би описал този сезон?

- Мисля, че чувството е невероятно. Имах някои много важни победи през сезона. Разбира се, тези успехи ми дадоха много увереност, че мога да направя големи неща. Работата обаче никога не спира, трябва дори след големите успехи да продължаваш да се стремиш към развитие и да подобряваш всеки един детайл от играта си и нямам търпение да продължа този процес.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Синер: Само близките ми знаят през какво преминах; тази титла е с добавена стойност Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open 2024 | шампионска реч | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook