Шампионът Зверев: Това е моят личен връх; Медведев е лидерът на нашето поколение

от в 20:25 на 21.11.2021
Диана Андреева

Александър Зверев не бе в позицията на фаворит във финалния сблъсък на Nitto ATP Finals 2021, но германецът опроверга очакванията на специалистите и надигра категорично притежателя на трофея от 2020-а Даниил Медведев. Световният номер три сложи край на мача в два сета, лишавайки сблъсъка от интрига, и с това се поздрави с най-голямата си титла за годината, както самият той сподели в интервю слез срещата. По време на церемонията по награждаване Зверев отдаде нужното уважение на своя противник, семейството си и екипа си. А ето и точните му думи пред зрителите в Торино:

"Първоначално искам да отдам нужното уважение на Даниил. Той е лидерът на нашето поколение и е най-добре представящият се млад тенисист през последните две години. Разбира се, без щабът, който седи плътно зад него и съпругата му, успехите му едва ли щяха да бъдат толкова големи, затова поздравявам и тях.

Сега искам да благодаря и на моя екип, които са с мен вече пет или шест години. В момента моят брат, майка ми и кучетата са тук, в Торино, за да ме подкрепят. Единственият човек, който отсъства днес, но със сигурност заслужава да бъде споменат, е баща ми. Надявам, че съвсем скоро той отново ще е сред нас и ще имаме възможност да празнуваме заедно победите. Без семейството ми нищо от това нямаше да се случи - те непременно заслужават да бъдат поздравени за този успех, защото това не е моят трофей, ами нашият.

Благодарен съм на организаторите, защото надпреварата беше великолепен. Без тях нямаше да имаме възможност да се насладим толкова много на последният за годината турнир.

Феновете в Италия винаги са били чудесни, но в Торино не мога дори да опиша колко щастлив ме правеше тяхната магичиска подкрепа. Винаги съм обичал турнира в Рим, но този тук е моят нов личен връх. Тази титла е най-големият ми успех за сезона, затова искам отново да благодаря на всички." - завърши Зверев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Зверев: Това е моят личен връх; Медведев е лидерът на нашето поколение Диана Андреева
Теми:  
nitto atp finals | nitto atp finals turin | александър зверев | даниил медведев | зверев | медведев | саша зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook