Шанхай: Григор с възможен старт срещу най-добрия китаец; после чака Мастърс шампион (жребий)

от в 09:09 на 30.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров определено не беше любител на Мастърс надпреварата в Щанхай, след като за цялата си кариера можеше да се похвали само с един 1/4-финал, но всичко се промени през 2023-та, когато той направи забележителен рейд до 1/2-финалите, побеждавайки самия Карлос Алкарас. Тазгодишното издание на състезанието е от особено важно значение за нашия топ тенисист, който все още е в борбата за класиране на финалите в Торино и ще се нуждае от силно представяне, ако иска да съхрани своите надежди за участие в италианския град.

Изтегленият жребий не беше от най-приятните за 9-ия поставен, който в първи кръг ще почива, но още в откриващия си мач ще срещне тежък противник, а именно един измежду Жижен Жанг (световен номер 41) и Зизу Бергс (световен номер 72). Китаецът е най-високоранкираният играч на домакините и през миналата седмица достигна до финала на ATP 250 турнира в Ханджоу, а Бергс започна сезона извън топ 130, но в момента е 72-ри в света и достигна до третия кръг на Ролан Гарос, където вкара именно Григор в много здрава 4-сетова битка.

Първият поставен по пътя на Димитров е австралиецът Алексей Попирин, срещу когото първата ни ракета пропусна 3 мачбола в Монреал, а впоследствие Попирин стигна до титла, като освен това той може да се похвали с победа над Новак Джокович на US Open.

В 1/8-финалите пък можем да видим повторение на миналогодишния 1/2-финал между Димитров и Рубльов, като можем да се надяваме на развръзка подобна на тази от Откритото първенство на САЩ, когато българинът надви световния номер шест в 5-сетова драма.

В тази четвъртина попадна и 4-кратния шампион Новак Джокович, а в същата долна половина на Григор са още играчи от ранга на Холгер Руне, Тейлър Фриц и Александър Зверев.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шанхай: Григор с възможен старт срещу най-добрия китаец; после чака Мастърс шампион (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook