Шанхай: Григор започва срещу играч, от когото не е губил; Алкарас го чака на 1/8-финал

от в 12:10 на 02.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров ще излезе този следобед в опит да се класира за полуфиналите на ATP 500 надпреварата в Пекин, като за целта ще трябва да преодолее съпротивата на Яник Синер, а междувременно първата ни ракета научи своите потенциални съперници за турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай.

Състезанието ще стартира на 4 октомври и ще се проведе за пръв път от 2019-та година насам, а досега българинът е достигал максимум до четвъртфиналната фаза, в която беше спрян от Рафаел Надал след оспорвана 3-сетова битка през 2017-та година.

Сега основната схема за пръв път ще се състои от цели 96 тенисисти, катo родният ни представител ще бъде поставен под номер 18 и съответно получава почивка на старта. Във втория кръг пък го очаква сблъсък с един измежду Александър Вукич (световен номер 50) и Роберто Кабайес (световен номер 61), от които не е губил никога в своята кариера.

Първият поставен по пътя на Григор пък ще бъде Карен Хачанов, а добрите новини са, че нашият сънародник има перфектен баланс и в срещите си с олимпийския сребърен медалист от Токио, надигравайки го във всеки един от двата мача помежду им.

Ако Димитров достигне до 1/8-финалите, то най-вероятно ще трябва да се изправи срещу топ поставения Карлос Алкарас, който вече го надви на два пъти през сезона, а в същата половина намериха място още играчи от ранга на Тейлър Фриц, Стефанос Циципас и Андрей Рубльов.

Долната част на схемата е не по-малка интересна, тъй като там е защитаващият шампион Даниил Медведев и можем да наблюдаваме повторние на последния финал от надпреварата още във фазата на финалната осмица, ако руснакът и Александър Зверев достигнат дотам.

Тази задача изглежда доста по-трудно изпълнима за Зверев, защото той ще трябва да мине през имена като Бен Шелтън и Яник Синер, за да влезе в четвъртфиналите на надпреварата, а скандинавците Холгер Руне и Каспър Рууд са другите тенисист от топ 10 в тази част от жребия.

Пълната схема на Мастърса в Шанхай:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шанхай: Григор започва срещу играч, от когото не е губил; Алкарас го чака на 1/8-финал Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | бгтенис | григор димитров | даниил медведев | жребий | карен хачанов | карлос алкарас | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook