Шанхай: Медведев се върна на 2 пъти от пробив изоставане и си отмъсти на кошмара си от РГ!

от в 15:43 на 04.10.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев стартира успешно участието си на Мастърса в Шанхай, вземайки реванш от Тиаго Сейбот Вилд за случилото се на Ролан Гарос през миналата година. Тогава бразилецът премина успешно през квалификациите в Париж и шокира бившия номер едно още на старта, а това е и единственото поражение в първия кръг на надпревара от Шлема за руснака през последните 4 години.

Днес южоноамериканецът отново изигра страхотен мач срещу Медведев и водеше с пробив и в двата сета на двубоя, но в крайна сметка по-голямото постоянство на московчанина взе връх и той се наложи с крайното 7:5 7:5 за 1 час и 57 минути игрово време. По този начин шампионът от 2019-та година се класира за третия кръг на състезанието, където го чака тежка битка с талантливия Матео Арналди.

Световният номер 88 още от самото начало заяви желанието си да се бори за спечелването на мача, отразявайки пет брейкбола в първото си подаване, което в крайна сметка съумя да задържи. Бразилецът беше изправен до стената и в следващия си сервис гейм, но отново оцеля и първата почивка дойде при 2:1 в негова полза.

Постепенно изключително рисковият стил на Сейбот Вилд даде резултат, като дори желязната защита на руснака не беше в състояние да се противопостави на топовните удари от другата страна на мрежата и аутсайдерът поведе с пробив при 3:1.

Непоставеният играч продължи изцяло да води играта и беше отговорен за всичко по-интересно на корта, но редуваше изумителни изпълнения с много леки непредизвикани грешки и това позволи на Медведев да изравни резултата при 3:3. 

Аутсайдерът далеч не се отчая от този ход на събитията и все по-често го виждахме да завършва уверено разиграванията в близост до мрежата, което му позволяваше да поддържа преднина в резултата до 5:4, само че бившият номер едно съумя да превърне двубоя във физическа битка и просто отказваше да сбърка в дългите размени от дъното на корта, печелейки следвашите 3 гейма, а с това и откриващия сет.

Ентусиазъмът на Сейбот Вилд далеч не секна и той продължаваше да продуцира уинър след уинър от ракетата си, вземайки аванс от 2:0 за старт на втората част. Отново обаче бразилецът риксуваше прекалено много и на практика подари ответния си сервис гейм на световния номер 5, който бързо стигна до паритет при 2:2.

Медведев беше принуден да тича през цялото време от ъгъл в ъгъл и заслужено южноамериканецът се доближи само на гейм от това да вкара мача в трети решителен сет, но по-високоранкираният тенисист се мобилизира навреме и съумя за втори път да пробие в последния възможен момент, за да вземе успешно реванш от 24-годишния състезател.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шанхай: Медведев се върна на 2 пъти от пробив изоставане и си отмъсти на кошмара си от РГ! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook