Шанс за реванш: Григор ще търси отмъщение срещу шампиона от Монте Карло

от в 00:07 на 05.05.2022
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров продължава да се представя блестящо в тазгодишното издание на Мастърс надпреварата в Мадрид, където в сряда се поздрави с втора поредна победа, постигната над Диего Шварцман, и вече е част от осминафиналната фаза. В битка за място на четвъртфиналите обаче на нашия сънародник му предстои още по-сериозно предизвикателство в лицето на Стефанос Циципас, който триумфира на Мастърса в Монте Карло и категорично е сред тенисистите, демонстриращи най-добра форма от началото на клей сезона.

В откриващия си двубой гъркът преодоля съпротивата на участващия с "уайлд кард" французин Лука Пуй, който е далеч от върховата си форма и понастоящем заема 174-тата позиция в световната ранглиста. Напълно според очакванията Циципас не срещна затруднения в нито един от сетовете и изнесе безупречен мач от първата до последната точка, за да надделее с рутинното 6:3 6:4 след малко повече от час игра.

Досега Димитров и Циципас имат общо 4 изиграни срещи помежду си, като световният №5 води с 3:1 победи. Последният сблъсък помежду им се състоя преди точно две седмици на АТР 500 турнира в Барселона, където като победител излезе гръцкият представител, надигравайки нашето момче в последователни сетове. Сега на българина му предстои да търси реванш за последната си загуба, но задачата пред него няма да бъде никак лесна, имайки предвид отличните изяви на Циципас на червена настилка, както и факта, че 5 от неговите 8 трофея са завоювани именно на сгурия.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шанс за реванш: Григор ще търси отмъщение срещу шампиона от Монте Карло Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | мадрид | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook