Шампионът Алкарас: Имах доста разочарования и несигурности пред турнира; невероятно щастлив съм

от в 21:51 на 09.06.2024
Елеонора Александрова

Карлос Алкарас се утвърди, като новият феномен на мъжкия тенис, с когото светът на тениса ще трябва да се съобразява през следващото десетилетие. На едва 21-годишна възраст, испанецът може да се похвали с цели 3 титли от Големия шлем, всичките от които на различни настилки, което само показва адаптивността на талантливия ибериец.

Световният номер 3 не само показа характер на истински шампион по време на тазгодишния Ролан Гарос, но и демонстрира заслужено уважение си към опонента си, Александър Зверев, споделяйки следното след триумфа си в Париж:

"Искам да ти кажа, че ти, Саша си страхотен съперник. Направи невероятно начало на годината и продължаваш да играеш много силен тенис. Това говори за огромната работа, която полагаш всеки ден. Знам, че ти мина през много трудности и контузии, точно на този корт и намери сили да се завърнеш още по-добър. Достигането до финала беше огромно доказателство за твоите качества. Надявам се, че ще имаш възможността да спечелиш тази титла.

Към моя екип - наистина трябваше да преминем през много трудности, да положим много усилия. Не се чувствах добре в Мадрид, трябваше да откажем турнира. Имахме доста разочарования през този сезон и не бяхме сигурни какво ще се случи тук, в Париж. Просто трябва да съм невероятно щастлив, че имам такива хора до себе си. Всеки един член на щаба ми, дава всичко от себе си, работейки с много сърце. Не казвам често думата "екип", ние всъщност сме едно семейство.

Искам да поговоря също за моето семейство. Радвам се, че те са тук - моята майка, моят баща, моят брат. Беше много важно да сте близо до мен, винаги усещам вашата подкрепа, не само на корта, но и в живота. Вие сте причината да бъда тук. Още от малък бягах от часовете, за да гледам турнира по телевизията, а сега държа титлата. Сега осъзнавам каква саможертва сте направили!

Към хората, които са свързани с турнира, които работят за неговото функциониране - всеки един от тях има своята важна роля, като започнем от Амели (Моресмо). Знаем колко трудно е всичко да бъде подредено по правилния начин, работата е много, така че благодаря за всичко, което правите!

Публиката също беше много важна част от турнира - тя прави играта, както и мачовете незабравими и тя ти дава това вдъхновение, което те кара да се раздаваш! Даже по време на тренировките имах усещането, че бях обкръжен от много приятели и от много любов, така че ви благодаря и се надявам да се видим скоро отново"! - завърши шампионската реч на Карлитос.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Алкарас: Имах доста разочарования и несигурности пред турнира; невероятно щастлив съм Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | ролан гарос | шампионска реч

Коментари





Следвайте ни в Facebook