Шаповалов: Феликс несъмнено заслужава да се класира за финалите в Торино

от в 17:41 на 02.10.2021
Тея Кръстева

Двамата най-добри тенисисти на Канада - Феликс Оже-Алиасим и Денис Шаповалов, все повече се доближават до челните места в световната ранглиста, като в момента Денис е 13-ти, а Феликс - 11-ти. 

В края на годината 8-те най-добри състезатели през сезона ще имат възможността да играят на Nitto ATP Finals, които през тази година ще се проведат в Торино, Италия. 22-годишният Шаповалов коментира шансовете на своя сънародник относно класирането му на последната за сезона надпревара:

"Несъмнено Феликс има голям шанс да играе на Финалите в Торино. Мисля, че той трябва да бъде там. Изигра невероятен сезон и съм убеден, че неговото място е сред 8-те най-успешни в света." - сподели Денис в свое интервю в Сан Диего.

И двамата канадци показаха най-доброто от себе си през сезон 2021-а. Това се дължи на факта, че Шаповалов достигна до полуфиналите на Уимълдън, а Оже-Алиасим - тези на US Open, преди и двамата да отпаднат от бъдещите шампиони.

Поглеждайки към настоящия списък за квалификациите за финалите в Торино, може да се забележи, че в момента Феликс заема 10-тата позиция, а Шаповалов - 14-тата. Важно е да се отбележи обаче, че Рафаел Надал ще почива до края на сезона, което автоматично означава, че Оже-Алиасим е 9-ти.

"Шансовете на Феликс са много по-големи от моите. Ако искам да се класирам за финалите, ще ми се наложи да спечеля турнир от сериите Мастър 1000. Със сигурност не е невъзможно, но е изключително трудно. Затова главната ми цел до края на сезона ще бъде да продължа да се развивам, да се фокусирам върху играта си и да се стремя да бъда по-добър тенисист." - завърши изявлението си световният номер 13 Денис Шаповалов.

Източник: TennisHead


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов: Феликс несъмнено заслужава да се класира за финалите в Торино Тея Кръстева
Теми:  
денис шаповалов

Коментари





Следвайте ни в Facebook