Шаповалов и Фриц потеглиха на US Open 2020 с 4-сетови победи

от в 01:08 на 01.09.2020
Марк Хаджижеков
Денис Шаповалов стартира участието си на US Open с успех над Себастиан Корда. Младият канадец се наложи над 20-годишния представител на САЩ в четири сета след крайното 6:4 4:6 6:3 6:2. Във втория кръг на надпреварата Денис ще се изправи срещу Тай-Сон Квиатковски или Сун-Ву Квон.

Двамата бяха съвсем равностойни в началото на двубоя, като тенисистите умело надделяваха по време на собствените подавания. Сервирайки за оставане в частта обаче, ръката на младия американец трепна и той допусна решителен пробив, благодарение на който той се оказа и изоставащ в сетовете.

Изображение

Въпреки негативния развой на откриващата част, Корда не се обезкуражи; американецът започна да пласира ударите си в противниковото поле със завидна стабилност, като 205-тият в света умело разчиташе на процентния тенис.

Изображение

Шаповалов, от друга страна, претърпя спад в представянето си, който му коства пробив в деветия гейм на втория сет, което впоследствие доведе до изравняване на отделните части. Все пак Шаповалов се позова на по-богатия си опит и запази хладнокръвие, за да реализира фундаментален брейк в средата на третия сет и отново да се откъсне напред в резултата на двубоя.

Изображение

Съпротивителните сили на Корда сякаш се изчерпаха с края на третата част, а Шаповалов само това и чакаше, за да разгърне пълния потенциал на своя експлозивен тенис и да отпусне само два гейма на своя опонент, преди да се класира окончателно за втория кръг на US Open 2020.

Изображение

Тейлър Фриц също срещна известни затруднения в двубоя си срещу Даниел Кьопфер, но младият представител на домакините все пак съумя да ,,отърве кожата" и се наложи в четири сета - 6:7(7) 6:3 6:2 6:4. Фриц ще се прптивопостави на Жил Симон във втория кръг, който се наложи с 6:1 6:4 6:4  над Мохамед Сафуат.

Изображение

Двамата тенисисти срещаха затруднения на начален удар в откриващата част на двубоя, като тенисистите реализираха общо четири брейка в рамките на сета, за да се стигне все пак до дълъг гейм, в който по-здрави нерви демонстрира 91-вият в света германец.

Младокът обаче съумя да запази самообладание и повиши нивото си във втория сет, за да съумее набързо да достигне до паритет в отделните части на двубоя. Тейлър вдигаше равнището си на игра с всяка изминала част, а шансовете на Кьопфер в този мач видимо бавно и постепенно се изпаряваха.

Четвъртия сет не предложи нещо различно от предходните два и след един пробив на сметката си Фриц съумя да се поздрави с успеха и в тази част, за да се класира окончателно за втория кръг на надпреварата.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Шаповалов и Фриц потеглиха на US Open 2020 с 4-сетови победи Марк Хаджижеков

Коментари

Следвайте ни в Facebook