Шаповалов: Надал се ползва с привилегии; позволяват му да прави каквото си иска

от в 12:16 на 25.01.2022
Мирела Николова

Първият четвъртфинален сблъсък на тазгодишния Аустрелиън Оупън предложи невероятна драма, като един срещу друг се изправиха Рафаел Надал и Денис Шаповалов. В откриващите два сета испанецът контролираше събитията на корта, но впоследствие младокът демонстрира характер и успя да вкара мача в пета решителна част, ала в крайна сметка не съумя да направи пълен обрат и напусна надпреварата.

На няколко пъти по време на двубоя канадецът се оплакваше от времето, което Рафа използва между отделните точки на сервис, и неведнъж се обърна към съдията на стола Карлос Бернардеш, недоволствайки от липсата на санкции от негова страна. На пресконференцията си след загубата Шаповалов бе запитан дали смята, че 20-кратният шампион от Шлема получава специално отношение, на което канадецът отговори положително.

"Разбира се, че е така. На 100% смятам, че той се ползва с привилегии. Убеден съм в това. Във всяка една друга среща дотук, в която съм играл, темпото на игра е било изключително бързо, защото съдиите спазваха правилата и следяха изкъсо часовника. На Надал обаче не му правят никаква забележка, той може да прави каквото си пожелае. Мачовете срещу него винаги са продължителни заради забавянето му между точките.

Мисля, че не се изразих правилно, когато казах, че съдията е корумпиран по време на двубоя. Тази реакция определено бе продиктувана от силните ми емоции тогава, но в момента продължавам да стоя зад думите си. Не е честно как на Рафа винаги му се разминава. Не е нормално как съм напълно готов за началото на точката и таймерът отброява 3, 2, 1, 0, при което виждам, че съдията не взима никакви мерки. Разбира се, че в такъв момент ще потърся обяснение от него. Дори минута и половина да чакам, Надал няма да бъде санкциониран. Това е някаква шега.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов: Надал се ползва с привилегии; позволяват му да прави каквото си иска Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | денис шаповалов | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook