Шаповалов не остави шансове на Лайович, Де Минор навакса сет пасив и отстрани Мунар

от в 19:42 на 02.05.2021
Тея Кръстева

Световният номер 14 Денис Шаповалов записа категорична победа над Душан Лайович с 6:1 6:3, за да се класира за втория кръг на Мастърса в Мадрид, където ще се изправи срещу Александър Бублик. Това бе едва втора победа за канадеца на клей през сезона, след като преди по-малко от 3 дена 22-годишният тенисист претърпя поражение на старта на надпреварта в португалския град Ещорил.

Срещата започна отлично за канадския представител, който реализира ранен пробив и излезе напред в резултата с 2:0. Последва труден сервис гейм за Шаповалов, тъй като му се наложи да отразява цели 3 точки за рибрейк, само че тенисистът от Топ 15 се справи с тази задача и затвърди предимството си - 3:0. Оттам нататък Лайович не оказа съпротива, инкасирайки още един пробив, а по този начин Шаповалов прибави първата част в актива си - 6:1.

Сърбинът, изглежда, бе преглътнал разочарованието от загубения първи сет и заигра по-агресивно. Световният номер 37 достигна до точка за ранен пробив във втората част, само че Шаповалов неутрализира опасността. Последваха безпроблемни подавания за двамата тенисисти, само че при 3:3 канадецът пречупи съпротивата на своя опонент и отново пое инициативата в мача - 4:3. Шаповалов затвърди пробива си, а след това достигна до нов такъв, което му бе напълно достатъчно, за да се поздрави с крайния успех - 6:3.

В друга среща от днешната програма Алекс Де Минор записа впечатляващ обрат над местния представител Жауме Мунар и се класира за следващия етап от Мастърс турнира в Мадрид. Световният номер 25 реализира едва втора победа на червени кортове през сезона, но мачът със сигурност ще остане в съзнанието на австралиеца, защото, за да достигне до победата, той преодоля серизни изпитания. 

Ключов в мача бе втория сет, в който ранен пробив даде сериозен аванс на Мунар, а изходът на срещата изглеждаше ясен, но Де Минор показа, че не случайно е един от обещаващите млади тенисисти в Тура. Австралиецът реализира брейк, след като се завърна от 40:15, а това сякаш му даде достатъчно увереност. Де Минор започна да играе на много по-високо обороти, което даде и мигновен резултат. Алекс възвърна паритета в отделните части, а в третия сет бе категоричен, което беше и причината той да се класира за следващия етап. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов не остави шансове на Лайович, Де Минор навакса сет пасив и отстрани Мунар Тея Кръстева
Теми:  
алекс де минор | денис шаповалов | мадрид | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook