Шаповалов не остави шансове на Вавринка и е във финалната четворка в Русия

от в 13:47 на 16.10.2020
Калоян Соколов

Денис Шаповалов продължи да впечатлява с формата си, като надигра Стан Вавринка в една класическа битка на едноръките бекхенди, която се проведе на четвъртфиналите в Санкт Петербург. Шапо надигра трикратния шампион от Шлема с 6:4 7:5 и по този начин запази шансове да се завърне в световната десетка, ако грабне трофея от турнира.

Швейцарецът започна по-добре двубоя и имаше цели три точки за пробив в откриващите две подавания на Шаповалов. Младокът обаче можеше да разчита на началния си удар и неутрализира опасностите умело, като на свой ред осъществи брейк в петия гейм. Оттам насетне сервиращите доминираха изцяло и статуквото се запази, което прати сета в сметката на канадеца.

Втората част стартира с размяна на ранни брейкове, а Вавринка чувстваше топката все по-добре и редовно пласираше марковите си бекхенди по правата. Световният номер 12 обаче изобщо не отстъпваше и застраши подаването на Стан при 3:3, само че швейцарецът се измъкна от сложната ситуацията и дори поведе с 5:4. Това беше и всичко по-позитивно за бившия финалист, защото канадецът не му даде повече нито гейм и се поздрави със заслужен триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов не остави шансове на Вавринка и е във финалната четворка в Русия Калоян Соколов
Теми:  
денис шаповалов | санкт петербург | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook