Шаповалов не срещна трудности срещу Куевас и се класира за финала в Женева!

от в 17:37 на 21.05.2021
Диана Андреева

Клеят никога не е бил любимата настилка на младия канадец Денис Шаповалов, но независимо от това той показва страхотен тенис през последните няколко седмици и заслужено през утрешния ден ще се изправи срещу Каспър Рууд в спор за титлата на Geneva Open 2021. Световният номер 15 достигна до заключителнота фаза в надпреварата след двусетова победа над Пабло Куевас - 6:4 7:5, която дойде след малко над 90 минути. 

Пабло Куевас се оказа непреодолимото препятствие за първата ракета на страната ни Григор Димитров през вчерашния ден. Тенисистът от Уругвай надделя над Гришо, ала играта му не бе на нужното ниво днес и закономерно той отстъпи, оставайки на крачка от 11-ти ATP финал в кариерата си. Независимо от загубата си, от понеделник Куевас ще се завърне в топ 100, където се намираше и по-рано през месеца. 

Шаповалов от своя страна за първи път достига до заключителната фаза на "червено" на ниво ATP, а добрата му игра идва след серия от разочароващи представяния в началото на сезона. До момента Денис има само една ATP титла, която дойде в края на 2019 в Стокхолм. Заслужено канадецът продължава към тази фаза от турнира, тъй като той показваше стабилна игра, а в ключовите моменти бе безкомпромисен от бекхенд, което в комбинация с чести излизания на мрежата му помогна да се поздрави с успех. 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шаповалов не срещна трудности срещу Куевас и се класира за финала в Женева! Диана Андреева
Теми:  
денис шаповалов | женева | куевас | пабло куевас | тенис турнир в женева

Коментари





Следвайте ни в Facebook