Шаповалов отново на победния път: Канадецът с комфортен успех в Доха!

от в 15:04 на 16.02.2022
Мартин Петков

Денис Шаповалов излезе на корта в Доха за първия си двубой от турнира, където е водач в схемата. Канадецът прави добро начало на новия сезон, след като триумфира на ATP Cup със страната си и достигна до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън.

Световният номер 12 записа разочароваща загуба още на старта в Ротердам, като пристигна крайно мотивиран в Катар. Постсвеният под номер едно трябваше да се изправи срещу словака Алекс Молчан, който подобно на него е левичар. Полуфиналистът от Уимбълдън контролираше двубоя, благодарение на страхотния си начален удар, губейки едва осем точки в своите подавания, за да спечели безапелационно срещата след 6:4 6:0 за само 52 минути на корта.

Началните мигове на мача ни предоставиха равностойна битка, в която двамата печелеха нужното преимущество от сервис и пробиви липсваха. Скоро след това Шаповалов започна да притиска противника си с удари в близост до основната линия, което предизвикваше грешки от страна на Молчан, за да се стигне до първия първия брейк в двубоя, по-късно оказал се и достатъчен на световния номер 12 да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част се превърна в истински ад за словака. Неточностите в играта на световния номер 73 неимоверно се увеличаваха, като това носеше единствено позитиви на водача в схемата, който трупаше експресно точки в актива си. Шаповалов не смяташе да губи и минута повече на корта, взе нещата в свои ръце и подпомаган от опонента си осъществи ,,геврек", за да стигне до крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов отново на победния път: Канадецът с комфортен успех в Доха! Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс молчан | атп доха | денис шаповалов

Коментари





Следвайте ни в Facebook