Албот сложи край на надеждите на Шаповалов за силно представяне в София

от в 19:20 на 10.11.2020
Марк Хаджижеков

Раду Албот изнесе изключително силен двубой и сложи край на надеждите на първия поставен Денис Шаповалов за добро представяне в България. Молдовецът надделя след крайното 6:2 6:4, за да се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където го очаква Егор Герасимов или Адриан Манарино. 

Първият поставен все пак се нуждаеше от известно време, за да се аклиматизира и да свикне с условията на корта. От другата страна на корта пък Албот се представяше изключително солидно, като молдовецът съумя да пробие на два пъти и с това да поведе в отделните части на мача. 

Серията от 5 поредни спечелени гейма на 93-тия в света можеше да се удължи в началото на втория сет, след като Раду достигна до ранен брейкбол, но изведнъж Шаповалов показа признаци на „събуждане”, извоювайки си първия гейм за частта. 

Впоследствие двамата започнаха да се представят все по-убедително на начален удар, като първият пропукал се беше отново канадецът, който сервирайки за оставане в двубоя при 5:4 допусна няколко сериозни неточности, благодарение на които Албот достигна до мачбол. 

Дойде ред на нов пропуск от ракетата на Денис, който впоследствие яростно заби инструмента си в земята, а по този начин бе сложен край на участието на 12-тия в света на надпреварата в София.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Албот сложи край на надеждите на Шаповалов за силно представяне в София Марк Хаджижеков
Теми:  
sofia open | sofia open 2020 | денис шаповалов | Обзори | раду албот | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook