Шаповалов продължава без загубен сет; Бруксби взе американското дерби с Фриц

от в 07:51 на 03.09.2021
Калоян Соколов

Денис Шаповалов се намираше в серия от четири последователни поражения преди Откритото първенство на САЩ, но изглежда канадецът отново намира най-добрата си форма и записа втора поредна чиста победа на турнира. Световният номер 10 се наложи над Роберто Карбайес Баена със 7:6(7) 6:3 6:0 и се класира за третия кръг в Ню Йорк, където ще трябва да премери сили с коравия Лойд Харис.

Срещата стартира с размяна на бързи брейкове, а испанецът напълно устояваше на темпото в разиграванията и вземаше топката максимално рано. Потавеният под номер седем пък понякога избързваше с нанасянето на завършващия удар и изведнъж се оказа изправен пред два сетбола, които обаче отрази със смела игра и в крайна сметка измъкна първия сет.

Това даде напълно нов импулс на Шаповалов в мача, като той реализира ранен пробив във втората част, което беше напълно достатъчно за нейното спечелване, а впоследствие не даде нито гейм на опонента си в третия сет и по този начин си отмъсти за поражението нанесено му от Баена на Ролан Гарос през миналия сезон.

20-годишният Дженсън Бруксби също се класира за следващия етап на турнира, надигравайки Тейлър Фриц в американското дерби и за пръв път в кариерата си записа последователни победи в основна схема на Голям Шлем. Младокът определено е едно от откритията през последните месеци, а днес показа завидна психологическа устойичовост, за да надделее в четиричасовата битка на корта - 6:7(7) 7:6(10) 6:2.

Световният номер 99 повеждаше на два пъти с пробив в откриващия сет, но по-опитният му сънародник намери сили да достигне до тайбрек, където показа здрави нерви и поведе в отделните части. Вторият сет отново се разви изключително равностойно, а това предопредели изиграването на нов дълъг решителен гейм, в който Бруксби отрази два сетбола и изравни общия резултат.

Двамата състезатели продължиха да вървят на равни начала в третия сет, само че нагледно Фриц водеше играта и логично той достигна до серия от точки за пробив в подаването на съперника си, ала младокът се измъкна невредим от тежкото положение и на свой ред реализира брейк, с който сякаш пречупи съперника си и оттам насетне го превъзхождаше по всеки един показател, за да доведе сблъсъка до успешна за себе си развръзка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шаповалов продължава без загубен сет; Бруксби взе американското дерби с Фриц Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | денис шаповалов | дженсън бруксби | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook