Шаповалов с победа след 2 тайбрека, Чилич с пореден успех на трева

от в 23:21 на 15.06.2021
Тея Кръстева

Световният номер 14 Денис Шаповалов записа труден двусетов успех над квалификанта Александър Вукич със 7:6(6) 7:6(6) на турнира от категория ATP 500 - Queen's Club Championships, а във втори кръг канадецът ще се изправи срещу шампиона от турнира през 2020-а - Фелисиано Лопес.

В откриващия сет Шаповалов демонстрира страхотна увереност зад основната линия, печелейки безпроблемно подаванията си. В началото на срещата канадецът застрашаваше сервис гейма на своя опопент, само че стартиралият от квалификациите австралиец Вукич неотлъчно успяваше да изравни резултата в отделните геймове. Закономерно изходът от сета трябваше да се реши в тайбрек, в който Александър Вукич дори достигна до сет бол, само че класата на по-високоранкирания тенисист каза своята дума и по този начин Шаповалов успя да поведе в отделните части - 7:6(8:6).

И във втория сет двамата тенисисти не позволяваха подаванията им да бъдат застрашени, а резултатът от тази отлична игра зад основната линия логично отново се оказа тайбрек. Този път квалификантът поведе с внушителното 3:6 и бе много близо до това да обърка сметките на канадеца, само че световният номер 14 не трепна и след като влезе в серия от 6 поредни точки, Денис Шаповалов вече можеше да ликува с крайната победа.

В последния двубой от днешната програма шампионът от надпреварата на трева в Щутгарт през миналата седмица - Марин Чилич, се наложи над квалификанта Себастиан Офнер след изключително оспорвана битка и резултат 6:2 6:7(5) 7:6(4). Във втория кръг тенисистът от Хърватия ще се изправи срещу поставения под номер 8 в основната схема - Фабио Фонини.

В първия сет хърватинът не остави никакви шансове на своя съперник, печелейки подаването му на два пъти. Втората част обаче се разви по съвсем различен начин, тъй като квалификантът значително повиши нивото си на представяне и бе далеч от мисълта да преклони глава пред шампиона от US Open 2014. Австриецът дори достигна до сет бол при 6:5 и сервис на Чилич, само че хърватинът наутрализира опасността и изпрати изхода на частта в тайбрек. Там Себастиан Опфер показа по-уверена и по-спокойна игра и по този начин съвсем заслужено изпрати развръзката на срещата в заключителен сет.

И там австриецът показа страхотна игра, само че опитът на Марин Чилич се оказа ключов. Хърватинът достигна до цели 3 мач бола при сервис на квалификанта Офнер, обаче по-нискоранкираният състезател за пореден път демонстрира здрава психика, а това означаваше само едно - тайбрек. Бившият световен номер 3 този път бе безкомпромисен, не оставяйки шансове на опонента си, и по този начин след 2 часа и 17 минути игра тенисистът от Хърватия можеше да се поздрави с пореден успех на трева.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов с победа след 2 тайбрека, Чилич с пореден успех на трева Тея Кръстева
Теми:  
денис шаповалов

Коментари





Следвайте ни в Facebook