Шаповалов се спаси от ново ранно отпадане след обрат над Фучович на старта в Дубай!

от в 21:25 на 22.02.2022
Мирела Николова

Денис Шаповалов прикова погледите към себе си на тазгодишното Открито първенство на Австралия, където бе близо до това да осъществи обрат над Рафаел Надал на четвъртфиналите, но оттам насетне той не е записвал две последователни победи. Днес той отново бе застрашен от ранно отпадане в Дубай, ала демонстрира борбеност и успя да обърне нещата в своя полза, за да надделее над Мартон Фучович с 4:6 6:4 7:5 и да си гарантира място в следващата фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък с Таро Даниел.

В началото на двубоя предимството бе на страната на канадеца, чиято настъпателна игра го изведе до първите възможности за пробив в срещата, но именно тогава сервисът на Фучович заработи на пълни обороти и унгарецът се спаси от инкасиране на ранен брейк. Неговият устрем продължи и впоследствие той на свой ред открадна противниковото подаване, възползвайки се от честите непредизвикани неточности в играта на Шаповалов, а не след дълго успя да развие преднината си до 4:1. Сервирайки за спечелване на сета, световният №36 изпита колебания и бе пробит, но той побърза да се мобилизира и още в ответното подаване на съперника осъществи нов брейк, който узакони края на дебютната част.

Вторият сет стартира с два разменени пробива, ала впоследствие фаворитът стабилизира значително представянето си и да края на частта бе непоколебим на собствен сервис. Не това бихме могли да кажем за Фучович, който след серия от пропуски в петия гейм изостана с брейк, а оттам насетне не съумя да предложи нищо, с което да затрудни вдъхновения Шаповалов, който не след дълго изравни общия резултат.

Двамата тенисисти бяха запазили най-доброто от себе си за третата част, в която станахме свидетели на изключително агресивна и лишена от грешки игра и от двете страни на мрежата. Равенството в геймовете остана непокътнато до 5:5, когато Шаповалов дочака момента си, за да нанесе решителен удар по своя съперник, реализирайки пробив в последния възможен момент. Поел инициативата в мача, младокът не трепна нито за миг в последвалото си подаване и така подпечата успеха си, за да намери място във втория етап на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шаповалов се спаси от ново ранно отпадане след обрат над Фучович на старта в Дубай! Мирела Николова
Теми:  
atp | денис шаповалов | дубай | мартон фучович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook