Карбайес-Баена си осигури двубой с Григор след петсетова драма!

от в 17:20 на 01.10.2020
Валери Андреев

Испанецът Роберто Карбайес Баена се класира за третия кръг на Ролан Гарос, а там ще срещне Григор Димитров. Той пречупи поставеният под №9 канадец, Денис Шаповалов, надделявайки след петсетов трилър - 7:5 6:7(5) 6:3 3:6 8:6.

Впечатление правеше, че в хода на двубоя, благодарение на отличното си придвижване на червените кортове, Карбайес-Баена успяваше до голяма степен да устоява на мощните удари на Шаповалов от дъното на корта. Стабилната игра и добрата дефанзива на испанеца носеха, както множество дивиденти на 101-вия в света, така и не малко проблеми за канадеца, който в курса на мача допусна куп непредизвикани грешки.

С течението на срещата Шаповалов често захождаше към мрежата, позовавайки се на качествени апроучи, ала понякога именно този негов прийом му носеше много неприятности, защото Карбайес-Баена успяваше да реализира страхотни минаващи удари, с които често обезкуражаваше опонента си.

През първия сет подем в играта на Шаповалов попречи на Роберто да затвори частта при 5:4, ала спад в играта на Шапо му коства последвалите два гейма, като по този начин Карбайес Баена поведе в отделните части.

През втория сет състезателите на два пъти си размениха по един пробив, за да може закономерно да се стигне до тайбрек, в който по-добрият тенисист на корта бе Шаповалов, а по този начин 11-тият в света успя да възстанови паритета в сетовете. 

Третата част се реши само от един пробив, който Карбайес-Баена реализира за 3:1. Шаповалов имаше възможност веднага да реализира рибрейк, но не успя и испанецът заслужено спечели сета.

Същото нещо се случи в четвъртия сет, само че с обратен знак - Шаповалов проби за 1:3, а малко по-късно изравни частите и вкара двубоя в решителен пети сет.

В него канадецът отново превъзхождаше опонента си на корта в първите минути на сета и успя да пробие рано. Когато обаче сервираше спечелването на двубоя при 5:4, Шаповалов се пропука и испанецът проби за 5:5. Впоследствие Карбайес-Баена тръгна много уверено и поведе с 40:15, но фаворитът показа здрави нерви и успя да обърне гейма в своя полза, ала отново не се възползва добре от отворилата се пред него възможност и испанецът отново реализира рибрейк. В крайна сметка, Баена изненада съперника си и след като взе подаването си, то той проби още веднъж за 8:6 и спечели мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карбайес-Баена си осигури двубой с Григор след петсетова драма! Валери Андреев
Теми:  
денис шаповалов

Коментари





Следвайте ни в Facebook